SemestertipsNatur och outdoorVandringRes i SverigeMåBra resan

7 saker hotellpersonalen stör sig på att du gör

16 jul, 2021 
kvinna checkar in på hotell
Tänker du på vett och etikett när du bor på hotell? Om svaret är nej borde du verkligen läsa vidare. Det finns nämligen flera exempel på uppföranden som inte uppskattas av personalen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Hit har flest åkt på hemester i årBrand logo
Hit har flest åkt på hemester i år

Att checka in på hotell är ofta förknippat med lyx, avslappning och välmående. Men frågan är om du tänker på hur du faktiskt beter dig som gäst?

Se ocksåVanliga drinken bartenders hatar att du beställer.

Här listar vi exempel på opassande saker folk gör när de bor på hotell – och som retar gallfeber på personalen som jobbar där:

1. Du beter dig som att du äger stället

Ledsen över att behöva dra ner dig på jorden, men du är inte viktigare än någon annan. Alla gäster förtjänar lika mycket uppmärksamhet, så är det bara.

2. Du ser ner på personalen

Nej, nej, nej. Det är aldrig okej att se ner på andra. Behandla personalen som du själv skulle vilja bli behandlad.

3. Du klagar på… precis allt

Det är absolut okej att vara kritiskt om det behövs. Men många har en tendens att leta fel och klaga så fort de ges möjlighet. Är det något du verkligen inte är nöjd med så säg det, men med god ton.

Annons

4. Du förstör saker utan att tänka på konsekvenserna

Du spiller nagellack på mattan eller råkar slå sönder tvålpumpen på toaletten, men låtsas som att ingenting hänt. Var öppen med vad som inträffat, så kan ni lösa det tillsammans.

Se också7 saker din läkare stör sig på att du gör.

5. Du ljuger när olyckan är framme

Du tar mod till dig att berätta om den trasiga tvålpumpen, men är inte ärlig med vad som faktiskt hänt. I stället skyller du på städpersonalen eller korsdraget… Onödigt och oärligt.

6. Du låter dina barn härja fritt

Självklart ska barn få följa med på hotell, det är både roligt och givande. Men glöm inte att tänka på de andra gästerna! Spring i korridorerna, gapigt skrik och knackande på andras dörrar uppskattas inte av alla.

7. Du slänger inte ditt skräp

Sist men inte minst – snorpapper, halvätna godisbitar och använda tops ska ligga i papperskorgen och ingen annanstans. Orimligt beteende hemma, OCH på hotell!

Artikelinspiration: Bustle

Foto: TT

Annons