SemestertipsNatur och outdoorVandringRes i SverigeMåBra resan

Hälsningar från Palma: ”Resan håller oss varma hela vintern”

08 dec, 2023 
MåBra Redaktionen
Sol, svett och träningsvärk var några av ingredienserna på höstens sista MåBra-resa. En vecka som gav oss minnen, muskler och vänner för livet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vi blev 110 peppade resenärer som möttes upp i Palma på soliga Mallorca. Tillsammans med ett gäng kunniga instruktörer, artister och föreläsare fick vi njuta av en resa utöver det vanliga. Vädret visade sig från sin bästa sida hela veckan och vi steg upp tillsammans med solen, oavsett om vi fångade dagen med strandyoga, jogg eller morgonpromenad. Det späckade schemat bjöd på allt från djupavslappning, soma move och aqua fun i hotellets pool till tuff tabata, salsa och löpträning längs havskanten.

Jag har testat så mycket kul, träning med trumpinnar till exempel

Sunprime Waterfronts smidiga strandläge förgyllde inte bara utsikten från restaurangen, vårt glada gäng kunde enkelt förflytta sig mellan träningen på stranden, lopp och promenader längs piren eller en cykeltur för att upptäcka omgivningarna. Men trots lockande solsken hade vi en hel del verksamhet inomhus, bland annat föreläsningar, work shops och uppskattad djupavslappning. Och givetvis veckans två vildaste höjdpunkter: disco med Leila Söderholms självlysande trumpinnar och en unik spelning med Tess Merkel, känd från Alcazar.

Annons

På kramkalaset vid utcheckningen kunde vi konstatera att vi alla hade nya minnen och vänner med oss hem. Och såklart, en skön träningsvärk som bästa kvittot!

Välfylld goodiebag till alla resenärer

Veckans viktigaste accessoarer var som vanligt träningsväskan och yogamattan. Denna gång fick alla medverkande även ett nytt nummer av MåBra, en buff från Helly Hansen, en träningspåse från Female Engineering samt sköna ögonmasker från XLASH. Vi fick dessutom vackra smycken från Icon Design Living och dagcremen Vichy Neovadiol Peri-Menopause, speciellt framtagen för kvinnor i övergångsåldern.

Annons

Vad var bäst med resan? Resenärernas omdömen

Elisabeth ”Lisa” Norman: "Energin! Jag får kraft och energi av vårt underbara gäng, men också av all god mat och solen. Men framför allt av människorna.

Eva Carlsson och Emma Lindau: "Det är underbart med all gemenskap, all glädje och att alla är här på samma villkor. Och att vi får umgås med varandra som mor och dotter, det här får bli en tradition".

Annons

Carina Lavén och Catarina Hedh: "Det är en så bra kickstart att ta med hem! Sammanhållningen är underbar och instruktörerna är toppen. Det här kommer vi leva länge på".

Siw Johansson och Anita Björkman: "Att få testa så mycket rolig träning och njuta av det fina vädret. Och gemenskapen är härlig, vi har träffat så många härliga människor".

Annons

Jennifer och Kristina blev vänner på resan: "Vi reste hit själva båda två och var lite nervösa. Men det visade sig att gruppen var enkel att hitta sin plats i. Nu känns det tydligt att man klarar mer än man tror".

Bilder säger mer än tusen ord – det blev en succéresa

Stort tack från alla instruktörer, hoppas vi ses igen!
Full fart i poolen!
Annons
Jennie och Sandra följde med från redaktionen. Här i kläder från Stronger. Likadana träningsset lottades ut under veckan.
Det blev rekordmånga bidrag till vår tävling på Instagram. Vann gjorde Emma och Nadja. Grattis till varsitt set träningskläder från Gavelo!
Över 60 deltagare valde att gissa sin tid på MåBra-loppet. 1-3:e pris var snabba skor från ­Saucony och presentkort från Ving.
Lindex nya femtech-varumärke Female Engineering var på plats under veckan, där gästerna fick chans att prova och utvärdera menstrosor och plagg anpassade för klimakteriet. Affärsområdeschefen Charlotta Levin höll en hyllad work shop där vi diskuterade hur kläder och produkter kan stötta kvinnors hälsa och livskvalitet. Det blev livliga samtal om svett, mens och kiss – och flera bra förslag på nya innovationer från publiken.
Leila Söderholm fick oss alla att ge järnet på detta roliga pass!

Följ med på nästa MåBra-resa - våren 2024

Under våren 2024 återvänder vi till både Palma och Kreta. Sugen på att följa med? Här kan du läsa mer och boka direkt!

FOTO: Cecilia Björkroth, Kenny Solomons, privat

Annons