Drömjobb: Få betalt för att resa runt i Europa

Att resa runt i Europa i tre månader är inte billigt – speciellt inte på sommaren. För att inte tala om svårigheten med att lyckas få semester från jobbet under hela sommaren. Men tänk om det faktiskt var ditt jobb att utforska Europa? Spelar du dina kort rätt så kan det faktiskt bli så. Nu söker nämligen ett reseföretag fyra personer för en kostnadsfri resa över kontinenten.

Läs också: Drömjobbet: Professionell strandfejkare sökes! 

Drömjobbet är för resebyrån Busabout, som driver ett nätverk av hop-on-hop-off bussar och håller guidade turer runt om i Europa. Det som krävs av dig är att du dokumenterar alla upplevelser på företagets sociala medier. Så i grund och botten får du betalt för att lägga upp bilder på sociala medier – något du troligtvis skulle göra ändå.

Företaget letar efter en Instagrammare, en bloggare, en vloggare och en som har koll på Snapchat eller Instagram. Om du får jobbet kommer du få besöka 47 städer i 15 länder under den tre månader långa resan. Företaget kommer betala hop-on-hop-off-pass, boende och hemresa. Utöver det kommer du även få drygt 20 500 kronor i resepengar. Gör du ett superjobb finns också chans till en ”framgångsbonus” på drygt 20 500 kronor. Du kan alltså tjäna pengar på att vandra i Österrike, besöka öar i Kroatien och uppleva några av de coolaste städerna i världen. Men även om allt känns lyxigt och flådigt ska du inte glömma att det är ett jobb. Du förväntas hålla deadlines och att regelbundet rapportera till företagets marknadsavdelning.

Läs också: Drömjobbet: Nu kan du bli professionell kattgosare!

För att söka jobbet behöver du skicka in en 60 sekunder lång video där du på engelska beskriver varför du är den bästa personen att ta hand om deras sociala medier samt en kort ansökan på deras hemsida.

Jobbet är öppet för alla över 18 år med ett pass eller visum som gör det möjligt att resa i Europa i minst 90 dagar. Det krävs också att du kan resa kontinuerligt mellan slutet av maj och början av september.

Sista ansökningsdagen är 17 april så du har god tid att jobba ihop en hejdundrande ansökan!

Foto: IBL

Utvald läsning