Artikeln innehåller reklamlänkar
SemestertipsNatur och outdoorVandringRes i SverigeMåBra resan

7 saker du alltid bör ha med i reseapoteket

29 maj, 2018 
Vad behöver man egentligen ha med sig på semestern? Myggmedel? Solskydd? Plåster till skrubbsår eller vätskeersättning? Och hur är det med fästingar? Här ger Ynette Gustavsson, farmaceut på Kronans Apotek, sju tips på produkter som är bra och behändigt att ha med på resan.
Annons

1. Resorb – familjens klassiska vätskeersättning

Långa varma dagar med bad, sol, spännande aktiviteter och kanske långa promenader kräver vätsketillförsel. Resorb är familjens klassiska vätskeersättning som snabbt tillför vätska och salter som är bra för välbefinnandet.

Läs mer och köp Resorb här! (reklamlänk)

2. Alvedon

Alvedon har använts sedan 1958 och är Sveriges mest använda tablett för tillfällig värk och feber. Ett måste att ha med på resan.

Läs mer om Alvedon och kör här! (reklamlänk)

Annons

3. Solskydd

Solskydd kan man ju köpa lite varstans men ett bra tips att att ha i väskan är denna ansiktscreme från Eucerin, med solskyddsfaktor 50. Tar väldigt lite plats och passar utmärkt för att skydda läppar, ansikte och andra exponerade delar av huden mot både UVA- och UVB-strålar.

Läs mer om Eucerins solskyddscreme och köp här. (reklamlänk)

4. Compeed Plåster

Compeed Skavsårsplåster lindrar snabbt, skyddar och dessutom påskyndar de läkningsprocessen. Perfekt att ha med på resan om sandalerna skulle skava.

Annons

Tips!! Compeed Mixpack innehåller 5 skavsårsplåster, för olika skavsår på foten: 2 Medium, 2 Small och 1 Tå.

Läs mer om Compeed och köp här. (reklamlänk)

5. Alsolsprit + kompresser

Sår går hand i hand med sommar, som skrubbsår, myggbettssår och skavsår. För en bra läkning måste såret rengöras med bra produkter och en rengöring som gör jobbet är alsolsprit, som även har klådstillande egenskaper när såret kan klia.

Läs mer om alsolsprit och köp här. (reklamlänk)

Annons

6. Tabletter mot diarré

Att drabbas av turistdiarré under en efterlängtad semester i utlandet är aldrig kul. Här är ju Resorb bra att ha till hands men även tabletter som lindrar mot tillfällig diarré. Imodium normaliserar tarmens rörelser, motverkar vätskeförluster och ökar förmågan att hålla avföringen.

Läs mer om Imodium och köp här. (reklamlänk)

7. Pincett

Har du fått asfalt i skrubbsåret? Har fästingen bitit tag i dig? En pincett är ett bra allt-i-alloverktyg för att både rensa sår och plocka bort ovälkomna gäster.

Annons

Här kan du köpa en användbar pincett till resan! (reklamlänk)

Foto: Apotek Kronan, IBL

Annons