Tvåbarnsmamman Emma blev änka vid 34

04 maj, 2018 
AvMinna Wallén-Widung
Emman blev änka vid 34 års ålder.
Småbarnspappan Teemu hade precis flyttat in i drömhuset med familjen när läkarna upptäckte förändringar i hans hjärna. "Han stod i duschen och precis när jag kom upp bara föll han ner på golvet och var inte kontaktbar. Det var sista gången han var hemma", säger hustrun Emma i "Sofias änglar".
Annons

För 13 år sedan träffades Emma och Teemu på Sundsvallsfestivalen. Det var kärlek vid första ögonkastet och sedan dess var de två ett par. Teemu bodde i Stockholm och Emma i Luleå, men efter ett år av distansförhållande flyttade hon ner till honom i huvudstaden.

Teemu och Emma träffades för 13 år sedan. Bild: Kanal 5
Teemu och Emma träffades för 13 år sedan. Bild: Kanal 5

Snart kom sönerna Elliot och Frank till världen och familjen flyttade in i sitt drömhus i Upplands Väsby.

Men planerna på att renovera huset och göra det fint och hemtrevligt fick vänta. Teemu, som hade en hjärntumör som barn, hade aldrig blivit riktigt friskförklarad och under alla år tvingats gå på regelbundna kontroller. Efter flera årtionden av kontroller upptäckte läkarna åter förändringar i hans hjärna, och han tvingades genomgå ytterligare en operation.

Annons

Blev inlagd på sjukhus

Teemu fick också genomgå en aggressiv cellgiftsbehandling, och tumören minskade. Allt såg bra ut, ändå fram tills en dag i januari 2017, då Teemu plötsligt började skaka och skrika på hjälp.

– Han stod i duschen och precis när jag kom upp bara föll han ner på golvet och var inte kontaktbar. Det var sista gången han var hemma, säger Emma i ”Sofias änglar”.

Emma berättar i "Sofias änglar" om sorgen efter sin man Teemu. Bild: Kanal 5
Emma berättar i ”Sofias änglar” om sorgen efter sin man Teemu. Bild: Kanal 5

Teemu blev inlagd på sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. I mars samma år gick Teemu bort.

– Sista dagen Teemu var i livet var en onsdag. Han hade jätteont, verkligen jätteont. Jag var på sjukhuset hela dagarna, men just den här dagen ringde min syster som hade hand om killarna och sa att de var stökiga och undrade om jag kunde komma hem. Precis när jag hade kommit innanför dörren ringde de från sjukhuset och sa att han hade tagit sitt sista andetag.

Annons

”Var det så här livet skulle bli?”

Emma berättar i ”Sofias änglar” om sorgen och saknaden efter sin man. Nu är hon ensam ansvarig för både barn och hem och hennes egna intressen har hon tvingats lägga på hyllan tillsvidare.

Emmas och Teemus äldsta son Elliot hjälper Mattias Särnholm att bygga i "Sofias änglar". Bild: Kanal 5
Emmas och Teemus äldsta son Elliot hjälper Mattias Särnholm att bygga i ”Sofias änglar”. Bild: Kanal 5

Huset, som hon och Teemu hade så stora planer för, förfaller mer och mer för varje dag. Emma orkar inte ensam ta tag i renoveringen och dessutom har hon dålig koll på hur det fungerar med vatten, värme och el.

Nu vill Emma få en nystart. Hon har svårt att förlika sig med tanken på att hon nu är änka.

– Var det så här livet skulle bli? Jag är bara 34 år, livet har egentligen inte börjat. Men nu känns det som om det har både börjat och slutat. Vad ska jag göra nu för att komma vidare? säger hon i programmet.

Annons

Får hjälp i ”Sofias änglar”

Och det är där ”Sofias änglar”, med Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm i spetsen, kommer in i bilden. De renoverar familjens hus och ser till att Emma lär sig alla funktioner som är nödvändiga när man är husägare.

Dessutom ser de till att hon får återuppta ett gammalt intresse och att hon får kontakt med en tidigare medverkande i ”Sofias änglar” som gått igenom något liknande.

Det är en stor lättnad för Emma att äntligen få ett välfungerande och mysigt hem. Bild: Kanal 5
Det är en stor lättnad för Emma att äntligen få ett välfungerande och mysigt hem. Bild: Kanal 5

Att få hjälp med huset innebär en stor lättnad för Emma. Nu får hon en chans att på riktigt kunna bearbeta sorgen efter Teemu.

– Nu får jag ordning på hemmet och det är dags att ta tag i det som jag har skjutit åt sidan, säger hon i programmet.

”Sofias änglar” sänds måndagar klockan 21.00 i Kanal 5.

Läs mer:

Anna om sjuka dottern: Vi måste att ta tillvara vår tid tillsammans

Mats fick hjärtinfarkt i sömnen – nu kämpar frun och barnen för gården

Hostan var sepsis – Birgitta hade timmar kvar att leva

Annons