Tommy Körberg om papparollen: "Skäms över att man inte räckte till"

30 maj, 2017 
AvHelena Sjögren
Tommy Körberg har tre barn med tre olika kvinnor. Nu erkänner han att han har dåligt samvete för att han inte alltid varit en närvarande pappa. "Den som säger att skilsmässobarn blir lyckliga är en stor lögnare", säger han till Aftonbladet.
Annons

Tommy Körberg blev pappa till sonen Anton Körberg när han var 29 år gammal. 1996 kom sonen Erlend och 2009 blev han pappa för tredje gången när dottern Elvira föddes.

I podden ”Pappasnack” pratar den folkkäre artisten om föräldrarollen och att ibland känna sig otillräcklig som förälder. Han medger också att han inte alltid känner att han räckt till och varit en helt närvarande förälder.

När äldste sonen Anton föddes var både Tommy Körberg och Antons mamma, skådespelaren Anki Lidén, mitt uppe i sina karriärer.

Läs också: Skarsgård om nyktrare livet: ”Jag gick mammas kurs”

– Jag var ju på Dramaten då och hade just gjort ”Hasse och Tage”. Jag var mitt uppe i smöret. Då var det inte lätt att vara farsa på det sättet jag trodde att man skulle vara. Man tittar på barnet och undrar: ”Vad fan vill du för någonting”. Det går ju inte att göra någonting åt det där nu. Men han har klarat sig bra hittills, säger han till Aftonbladet.

Annons

Valde karriären framför sonen

Tommy Körberg har tidigare varit öppen med att hans och Antons relation inte alltid varit den bästa och att han valde karriären framför sin son.

– Anton var arg, med rätta, men det var för att jag förställde mig. Jag var inte mig själv med honom. Kan du inte vara det så gå i ­terapi – det är dyrt, men bra. Förnekelse är mycket billigare, men det är också den enda fördelen, sa han till tidningen Mama 2012.

Samtidigt säger han att han tror alla barn påverkas negativt av uppbrott.

– Den som säger att skilsmässobarn blir lyckliga är en stor lögnare. De blir inte det förrän sen. Det är en lång sorgeprocess när föräldrarna skiljs.

”Skäms över att man inte räckte till”

Att han själv växte upp utan en riktig fadersgestalt tror han kan ha påverkat honom.

Läs också: Felix Herngren om kärleken till frun Clara

– Man skäms över att man inte räckte till. Att jag inte ansträngde mig mer. Men å andra sidan, man har ett liv och du ska försöka göra det bästa av det. Om du inte trivs i en tvåsamhet på det sättet så måste du gå, säger han i podden.

Men hur är han då i sin papparoll?

– Jag är nog i mesigaste laget. Jag har svårt att säga nej. Jag har nog överöst dem med saker som jag inte borde alla gånger. Jag har skämt bort dem. De lurar mig vart de vill, säger han till Aftonbladet.

GW: ”Vill du ha någon att dö med tvingas du välja”

Läs också: GW: ”Vill du ha någon att dö med tvingas du välja”

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons