Tilde de Paula Ebys livsråd: "Misslyckas hellre gång på gång, än att aldrig ha försökt"

Många börjar sin morgon tillsammans med Tilde de Paula Eby i Nyhetsmorgon i TV4. För andra är programledaren starkt förknippad med tisdagskvällarna och ”Hela Sverige bakar”.

Hon älskar sitt jobb. För Expressen medger hon också att hon ibland investerar lite för mycket av sig själv i programmen. Ibland blir det på gränsen till ohälsosamt när hon vill lägga sig i detaljer. Samtidigt tycker hon att det är respektlöst mot andra att inte alltid göra sitt bästa.

Hon tror också att saker blir bättre när de är viktiga på riktigt.

Läs också: Christine Meltzer gör program om döden

– Jag har insett att vi har begränsad tid på oss. Shit, det är nu det händer. Jag misslyckas hellre gång på gång, än att aldrig ha försökt, säger hon till tidningen.

När hon skulle utbilda sig till journalist sa hennes lärare att ingen som ”vill bli något” kommer att lyckas om de inte är beredda att ”kliva över lik”. Redan där och då visste Tilde de Paula Eby att det inte var något hon var beredd att göra och ifrågasatte påståendet.

”I morgon ska jag försöka lite till”

I stället har hon låtit sig vägledas av den gyllene regeln och att aldrig leva sitt liv på bekostnad av någon annan. Det är också något hon försöker föra vidare till nästa generation.

– Förutom att jag älskar mina barn, är det det enda jag varit konsekvent med i mitt föräldraskap. Jag har alltid sagt: Ditt bästa är gott nog. Lev livet fullt ut. Och var alltid snäll mot andra. That’s it! säger hon till Expressen.

Läs också: Kronprinsessan Victoria 40 år, om barnuppfostran 

Visst händer det att hon också börjar tvivla, men då har hon också metoder för att hantera det.

– Det är klart att jag trillar ned i djupa gropar, där ingenting är bra. Där allting bara är ångest, där jag inte tycker att jag har några talanger, är världens tråkigaste och inte ens kan laga mat. Oftast är ångestgroparna en sörja av dålig självkänsla, trötthet och detaljer. Då klappar jag mig själv på huvudet och går och lägger mig. Sedan tänker jag: I morgon ska jag försöka lite till, säger hon.

Läs också: 10 kändisars ord om hur de uppfostrar sina barn

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Utvald läsning