Sanna Nielsen om livshändelsen som ändrade allt: "Då fick jag växa upp"

02 mar, 2018 
AvMinna Wallén-Widung
Sanna Nielsen kunde lika gärna tackat nej till att leda Melodifestivalen eller vara julvärd. I “Tina i fjällen” berättar hon hur föräldrarnas skilsmässa ledde till en stor förändring i hennes liv. “Då fick jag växa upp”, säger hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I säsongspremiären av ”Tina i fjällen” gästas tv-kocken och programledaren Tina Nordström av artisten Sanna Nielsen. Hon tar emot henne i norska Lofoten, som bjuder på storslagna vyer och självklart en massa mat.

Läs också: Kalle Moraeus om att skiljas: ”Obegripligt”

Medan Tina Nordström och Sanna Nielsen lagar fisksoppa, pratar de en del om Sannas karriär. Tina Nordström undrar vad nästa steg blir nu när hon har varit programledare för tre av de tyngsta tv-produktionerna i Sverige – Allsång på Skansen, Melodifestivalen och julvärdskapet i SVT.

Sanna Nielsen. Bild: IBL Bildbyrå

Sanna Nielsen avslöjar då att det inte alls var självklart för henne att tacka ja till de programmen – och att hon tvärtom förmodligen hade tackat nej om förfrågan kommit vid en tidigare vändpunkt.

Annons

Läs också: Sofia Helin: ”Inom mig fanns ett mörkt rum”

– Jag var så otroligt rädd för allting. Så jag hade förmodligen tackat nej till de här programmen för att jag inte hade vågat. Men sedan fem år tillbaka ungefär känner jag att jag bara slänger mig ut och så får det bli som det blir. För jag vill uppleva saker, jag vill känna att är det något jag drömmer om så ska jag banne mig jobba för det, säger hon i programmet.

Tina Nordström och Sanna Nielsen i ”Tina i fjällen”. Bild: TV4

Sanna Nielsen om föräldrarnas skilsmässa

Vändpunkten för Sanna Nielsen kom när hennes föräldrar valde att gå skilda vägar efter många år tillsammans.

– Den riktiga orsaken till att jag kom på det här, var i grund och botten att mamma och pappa skilde sig. Då fick jag växa upp, för jag tänkte att nu tar de sina steg och jag måste ta mina. Då var jag ändå 27 år, säger Sanna Nielsen i ”Tina i fjällen”.

Annons

Läs också: Dagny Carlsson, 105: ”Vägrar att tänka på döden” 

Skilsmässan fick henne att stanna upp och ta sig en ordentlig funderare på vad hon egentligen ville göra. Resultatet blev att hon tog tag i flera stora förändringar i sitt liv.

– Jag lämnade mitt skivbolag, bara helt och hållet. ”Tack så mycket för mig, jag måste prova mina vingar”. Jag gick till ett annat skivbolag och så fick jag frågan om Melodifestivalen och jag spelade in en akustisk platta som jag ville göra. Sedan bara rullade det på.

Bilden som helylle

I ”Tina i fjällen” berättar Sanna Nielsen också hur hon ser på bilden av sig själv som en präktig helylletjej.

Sanna Nielsen. Bild: TV4

– När folk sa till mig att jag var präktig så tänkte jag ”varför låter det så negativt?”. Om det innebär att jag kommer till mitt jobb i tid, att jag är vänlig och gärna vill göra bra ifrån mig och göra ett gott intryck – ja, då är jag väl mer än gärna präktig. För mig klingar det bara positivt.

Läs också: Lill-Babs om singellivet: ”Tråkigt att vara ensam”

”Tina i fjällen” sänds torsdagar klockan 20.00 i TV4.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Annons