Robin, 23, var på väg hem till kärleken – klämdes fast mellan två lastbilar

26 apr, 2017 
AvHelena Sjögren
Robin Själander, 23, blev påkörd av en lastbil och klämdes fast under en annan i samband med en trafikolycka. Men trots den våldsamma kraschen klarar han sig med ett brutet lillfinger och skrapsår. "När jag öppnar ögonen vet jag inte om jag är levande eller död", säger han i tv-programmet "Räddad av änglar".
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I ”Räddad av änglar” på Sjuan träffar mediet Birkan Tore människor som överlevt mot alla odds. Genom sin speciella förmåga vill han försöka förklara varför de klarade sig – och om skyddsänglar kan ha varit inblandade.

Den här gången åker Birkan Tore till småländska Ljungby för att träffa 23-åriga Robin Själander.

I mitten av januari 2014 arbetade Robin Själander i Oslo men skulle åka hem till Småland över helgen. Han hade precis börjat dejta en tjej och var otålig att få träffa henne igen.

Men efter ett par timmars körning blev väglaget plötsligt allt sämre. På E6 i Huds Moar i Bohuslän stod det helt stilla efter en olycka längre fram.

”Nu dör jag!”

Precis när Robin bromsat in för att rätta in sig i kön kastade han en blick i backspegeln. Bakom sig såg han en lastbil i hög hastighet.

– Den körde alldeles för fort för att kunna stanna. Jag minns bara hur jag tänkte: ”Nu dör jag!” Jag var helt säker på att det var det sista jag skulle se, säger Robin Själander i tv-programmet.

Annons

Sedan smällde det.

Lastbilen körde rakt in i baken på Robins bil och tryckte in honom under en framförvarande lastbil.

– När jag öppnar ögonen vet jag inte om jag är levande eller död. Jag satt fast i en väldigt konstig sits, huvudet och nacken satt snett. Jag kunde inte vrida tillbaka och kunde inte röra huvudet åt något håll. Jag fick trycka upp skrotet bara för att kunna andas riktigt, säger han i ”Räddad av änglar”.

Klipptes loss efter två timmar

Han berättar vidare hur han såg människor utanför bilen som frågade om han var i livet. Polisen på plats försökte prata med honom och Robin säger att det var det som fick honom att behålla lugnet. Samtidigt fanns hela tiden tanken i bakhuvudet att bilen kunde fatta eld och att han då skulle vara chanslös.

Först efter två timmar kunde räddningspersonalen klippa loss honom.

Läs också: Linda om tiden efter sonens självmord: ”Det värsta man kan tänka sig”

Annons

Men när han lyckas kravla sig ur bilvraket har han bara lite skrapsår och ett brutet lillfinger. I övrigt är han helt oskadd.

I programmet beskriver mediet Birkan Tore hur han ser hur en ängel omfamnade Robin som en skyddande sköld i samband med kraschen. Han säger också att han får en känsla av att Robin, efter olyckan, lyssnat mer på sitt intuition och uppmanar honom att fortsätta lyssna på den känslan.

Läs också: Rullstolsburne äventyraren Aron ser inga hinder

Robin Själander brister ut i ett spontant leende och nickar.

– Jag tar med mig väldigt mycket av det han har sagt. Just det här att idéer poppar upp som jag inte känner igen mig själv i att jag skulle komma på. Det känns som jag fått svar på det nu. Det är någonting som inte är naturligt som hände den dagen, säger han i ”Räddad av änglar”.

”Räddad av änglar” sänds onsdag den 26 april klockan 21 i Sjuan. 

 

Minna skrev en sorgebok efter dotterns död – för att hjälpa andra

Minnas dotter dog i magen.

Läs också: Minna skrev en sorgebok efter dotterns död – för att hjälpa andra

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons