Malou von Sivers om uppväxten: "Jag var ständigt rädd"

15 jun, 2017 
AvHelena Sjögren
Malou von Sivers växte upp med en ständig känsla av otrygghet. I podcasten "Värvet" berättar hon om den psykiska och fysiska misshandeln hon utsattes för av sin pappa. "Jag var ständigt rädd för att göra fel", säger hon.
Annons

Redan i sitt sommarprat 2016 berättade journalisten Malou von Sivers, 64, om sitt komplicerade förhållande till sin pappa.– När jag var liten trodde jag att alla barn fick stryk om de trampade på mattfransarna, råkade göra fotspår i det nykrattade gruset eller råkade tappa en gaffel, sa hon i programmet.

Läs också: Peter Kondrups far var inte den han trodde

”Rädd för att göra fel”

När Malou von Sivers gästar Kristoffer Triumfs intervjupodcast ”Värvet” kommer samtalet in på barndomen.

Malou von Sivers berättar hur pappan förändrades. Från att ha varit snäll och godhjärtad till att plötsligt ändra karaktär helt. Hon beskriver hur klimatet ändrades totalt när pappan klev in i rummet.

Läs också: Bloggpappan: Varför glorifiera pappor som tar sitt ansvar?

– Jag var ständigt rädd för att göra fel och för att jag inte visste vad som var rätt eller fel för det kunde variera dag för dag. Den där otrygga känslan, den har jag växt upp med, säger hon.

Annons

Kände inte ilska mot sin mamma

Enligt Malou von Sivers gjorde hennes mamma aldrig något för att stoppa misshandeln eftersom hon säger att hon aldrig kände till den.

– Jag har inte känt aggressivitet mot henne, som ”varför stoppade hon inte det”. Men om hon visste så var hon väldigt mycket offer i det här också. Hon var rädd själv och hon skämdes för allt skulle hållas inom familjens väggar, säger hon i Värvet.

Läs också: Lena minns alla pappans övergrepp

När pappan gick bort kände Malou von Sivers lättnad.

– Det var skönt att pappa försvann.

 

Därför faller kvinnor för män som liknar deras pappa

Förbättra er relation

Läs också: Därför faller kvinnor för män som liknar deras pappa

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons