Läsarberättelse: Min man lämnade mig för en annan man

24 sep, 2020 
AvMåBra
Vi hade varit gifta i åtta år och var mycket lyckliga. Trodde jag. Då fick jag veta att hela vårt äktenskap byggt på en lögn.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Kalle var allt jag kunde drömma om. Jag tyckte att det var fantastiskt att jag hittat en sådan tvillingsjäl – vi hade nästan exakt samma fritidsintressen, vi hade samma värderingar och faktum var att jag ofta tänkte på hur lyckligt lottad jag var.

– Du måste väl ändå ha märkt någonting? är en fråga jag ofta får, ställd i en nästan anklagande ton.

Nej, det gjorde jag inte, uppriktigt sagt. Jag hade alltid min mans fulla uppmärksamhet och även om vi kanske inte låg med varandra varje vecka så var det fullt tillräckligt för mig. Han var dessutom en omtänksam älskare.

Trodde inte det var sant

Så när Kalle en dag bad mig att sätta mig ner och berättade att han hade en annan, förstod jag inte vad han menade. Jag kunde helt enkelt inte tro att det var sant.

Men vem? Och när? Och hur länge?

Kalle blev tyst en lång stund och drog efter andan. Nu hade han bestämt sig för att äntligen vara ärlig om det här också.

Annons

– Stefan. Ända sedan vi gick ut gymnasiet har vi träffats av och till, berättade han.

Gymnasiet! Jag och Kalle hade träffats på jobbet när vi var 25, så detta hade alltså pågått i femton år, mycket längre än vi känt varandra.

Jag kände såklart Stefan väl, och visst umgicks de mycket på tu man hand, men det gjorde ju jag och min bästis Carina också. Både Stefan och Carina var singlar och jag hade mer än en gång lite skämtsamt försökt para ihop dem.

– Men varför berättar du just nu?

Egentligen visste jag svaret.

Hade levt i en lögn

Kalles mamma, som var mycket sträng och religiös, hade dött för en tid sedan. Hon hade haft stark makt över honom och hon hade varit mycket förtjust i mig.

Erna hade inte uppskattat att få veta att hennes son var homosexuell.

– Men hur kan du leva ett helt liv i en lögn och lura mig och alla andra – utom Stefan?

– Det var just det, menade Kalle. Han kunde inte leva i denna lögn längre. Han var fruktansvärt ledsen över att såra mig så djupt, för han älskade mig högt, men mer som en syster eller nära vän.

Annons

Tiden som följde var outhärdlig. Kalle flyttade omgående in hos Stefan, vi hade en hyresrätt som jag tog över och jag försökte hitta upp till ytan igen.

Hittat ljuset i mitt liv

Det har nu gått nästan tio år sedan detta hände och jag kan tycka att jag kommit över sveket. Jag stod inte med ut att träffa vare sig Kalle eller Stefan igen, så vi bröt helt och mitt liv blev lite enklare när de flyttade från stan.

Jag tycker fortfarande att Kalle och Stefan stal delar av mitt liv.

Jag har aldrig vågat lita på en man igen och föredrar att leva utan partner. Men några år efter skilsmässan adopterade jag på egen hand en liten flicka, som är mitt ljus i livet. Så visst har mitt liv blivit fantastiskt på många sätt ändå.

/ Millan

Foto: TT, personen på bilden har inget med berättelsen att göra

Läs mer:

Läsarberättelse: Jag tog över min systers man

Läsarberättelse: Mamma ljög ett helt liv

Läsarberättelse: Jag blev uthängd – av min bästa vän

Annons