Kerstin fick nytt jobb som 74-åring: Väntar på att bli uppringd för fler jobb

Några som skakar hand/ Kerstin Håglin.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:42

Efter reklamen: 6 saker du aldrig ska säga till din kollega

(1:42)

Kerstin Håglin har alltid gått emot strömmen och gjort saker på sitt sätt. Hennes yrkesliv började med att hon drev frisörsalong i Skutskär i många år. Kerstin drömde dock om något mer, nämligen om att bli jurist eller civilekonom.

När barnen var små började hon därför studera, först pluggade hon upp sina gymnasiebetyg och sedan föll valet på civilekonom.
– Jag var färdig civilekonom när jag var 40, så jag var lite äldre, berättar Kerstin för MåBra.

Trots att arbetsmarknaden var tuff på Kerstins bostadsort Gävle lyckades hon få sitt första konsultuppdrag hos Gävle kommun. Därefter följde ett arbetsliv fullt av konsultuppdrag, både i Gävle, i Uppsala och i Stockholm.

Nytt jobb som 74-åring

Konsultuppdragen har aldrig slutat rulla in, inte ens nu när Kerstin är 74 år. Hon fick nyligen ett uppdrag som varade under tre månader.
– Jag blev uppringd av min konsultchef och fick jobbet nästan på stående fot. Jag blev jätteglad, säger hon.

Studie: Bra kollegor är viktigare än hög lön – enligt svenskarna

Vad har du fått för reaktioner från din omgivning?
– Väldigt blandade reaktioner. Min ena dotter tycker att jag ska fortsätta och den andra att jag ska lugna ner mig – men jag är inte sådan.

Kerstin berättar också att många utomstående hon möter lägger väldigt stor vikt vid hennes ålder och att många knappt säger grattis. Själv har hon dock inte upplevt något problem med att vara över pensionsåldern och inte heller hennes arbetsgivare har lagt någon vikt vid det.

Kan inte tänka sig ett liv utan arbete

Kerstin tycker att det är jättekul att jobba och kan inte tänka sig en tillvaro där hon inte får gå in i excelark och flytta på siffror. Hon känner sig dessutom mer delaktig i samhället när hon jobbar och trivs med yngre personer.
– Yngre har lite annat i huvudet. Jag skulle vilja ha det utbytet med äldre personer också men de fastnar ofta i prat om sjukdomar. Man kan vara sjuk själv men man behöver inte prata om det hela tiden, säger hon.

6 enkla saker du kan göra för att känna mer glädje på jobbet

Har du några tips till någon i din ålder som vill fortsätta att jobba?
– Var inte rädd för att söka jobb. Kontakta konsultföretag och bemanningsföretag för att berätta vad du vill och vad du kan. Man behöver inte tala om hur gammal man är, lika lite som att man behöver tala om vilken hudfärg man har.

Just nu är tanken att Kerstin ska ta det lite lugnt på jobbplanet under en månad då hon behöver fixa i huset hemma i Gävle.
– Jag väntar på att bli uppringd med ett jobberbjudande. Jag har sagt att jag ska hålla mig lugn under en månad – men skulle någon ringa med ett erbjudande så skulle jag säga ja, det kan jag säga, säger Kerstin.

Redaktionens tips

Söker du nytt jobb? Bli nästa Sommarskugga i SVT

Det avslöjar din Linkedin-profil om din personlighet

Så minskar du jobbångesten och gör vardagen härligare i höst

Dela på: