Christine Meltzer om cancern: "Livet är ett helvete"

Regnet öser ner i Stockholms skärgård och över Renée Nybergs brygga.

Den här veckan får hon sällskap av MMA-fightern Alexander ”The Mauler” Gustafsson, artisten och Alcazaren Andreas Lundstedt samt komikern och programledaren Christine Meltzer.

Läs också: Tommy Nilsson om nykterheten: ”Det förändrade mitt liv”

I programmet berättar Christine Meltzer om sin vattenskräck och att hon aldrig har gått i terapi. Men också om sin extremt trygga och kärleksfulla uppväxt som hon tror satt sina spår på andra sätt.

– Jag har alltid fått väldigt mycket kärlek och haft det väldigt tryggt och lugnt. Jag har alltid vetat att mamma och pappa står där bakom. Och det tror jag har gjort att jag vågar falla. Jag är inte alls rädd för det. Men baksidan av det är att jag är så otroligt, otroligt rädd för att dö, säger Christine Meltzer i ”Renées brygga”.

Hon säger att rädslan för att dö alltid funnits med henne.

Läs också: Födelsemärket på Karolinas hand var cancer

”The show must go on”

Hon pratar också om bröstcancerbeskedet hon fick 2012 och valet att inte berätta om det öppet.

Hon pratar bland annat om en särskild inspelning av Kanal 5-programmet ”Partaj” där Hollywoodfrun Gunilla Persson skulle vara gäst. Produktionen hade fått ett datum när Gunilla kunde vara med, det enda problemet för Christine Meltzer var att hon två dagar tidigare blivit behandlad med cellgifter. Ändå gick hon dit.

– Där kunde man snacka ”the show must go on” fast den inte behövde det. Jag skulle ju bara sagt nej. Men anledningen till att jag gjorde det, var just att jag var så rädd att det skulle komma ut. Det var ju mitt liv och min ”business”, säger hon i programmet.

Läs också: Karin Adelsköld om utmattningen: ”Jag har jättejättelångt kvar”

I programmet pratar Christine Meltzer också om att cancern inte blev det uppvaknande hon tror att det kan bli för många. Hon tror att hennes dödsångest på något sätt redan gjort henne ödmjuk inför livet.

– Det var inte helt rätt person som cancern satte sig på. Om det var det den ville lära mig. Jag har för fasen försökt att fånga varenda stund hela tiden, för att jag har alltid varit så rädd för att det kan vara över i morgon, säger hon.

Cancermedicinen

Christine Meltzer pratar också om den cancermedicin hon fortfarande äter, fem år senare, och som hon antagligen kommer att få äta i minst fem år till.

– Det är som att ha PMS varje dag. Den här medicinen gör att man är så här nära gråt och att livet är ett helvete. Och någon som man aldrig pratar om är vad cellgifterna gör med en. Ja, de räddar liv. Men det påverkar hela kroppen. Hjärnan ”fuckar” ur, säger Christine Meltzer.

Läs också: Gustaf Skarsgård om nyktrare livet: ”Jag gick mammas kurs”

Renées brygga sänds klockan 21 på onsdagar i TV4.

 

Sofia Ledarp: ”Mitt liv var en fasad”

Läs också: Sofia Ledarp: ”Mitt liv var en fasad”

 

 

Utvald läsning