Varför morgonsex är bästa sexet – 10 fördelar

Sex har många hälsofördelar – OCH det är skönt (förhoppningsvis). Därför kan det vara värt att ställa klockan lite tidigare några gånger i veckan och bejaka er intima relation det första ni gör på morgonen. Kan det finnas något bättre sätt att vakna på?

Här är några hälsofördelar med morgonsex:

 

Ni kommer närmre varandra

Sex är bra för relationen – så varför inte börja dagen på topp? Eller underst, om du föredrar det. Hur som helst – unna er lite egentid på morgonen! Dessutom är man osminkad och rufsig och har dålig andedräkt, och att visa er avslappnade med det kan stärka förtroendet för relationen.

Det sätter igång fettförbränningen

Har du ändå tänkt träna kan du lika gärna köra ett träningspass i sängen. När vi har sex i en timme förbränner vi 240 kalorier om vi är män och 180 kalorier om vi är kvinnor. Inte dåligt, för att vara före frukost!

Läs också: Är sex bättre än styrketräning?

Ni blir piggare

Sex är bättre än kaffe på morgonen när det kommer till energikickar! Endorfinerna flödar i kroppen efter en trevlig stund. Därför är det också mer logiskt att ha sex på morgonen än på kvällen när vi vill vara trötta och ska sova!

Du blir mindre stressad

Personer som har sex minst en gång varannan vecka är bättre på att hantera stress, påfrestningar och tala inför publik. Detta beror på att kroppen under sexakten utsöndrar positiva hormoner som endorfiner och oxytocin, vilka ger högre smärttröskel och större känsla av tillfredsställelse. Så boosta dig själv med lite morgonsex inför en intensiv jobbdag!

Det är bra för immunförsvaret

Mindre sex ger minskad exponering för bakterier. Även om detta låter bra bidrar det till att ditt immunförsvar försämras. Att ha samlag en till två gånger i veckan gör att ditt skydd mot infektioner ökar med hela 30 procent, enligt amerikansk forskning. Studier vittnar också om att regelbunden utlösning för män minskar riskerna för prostatacancer med 20 procent.

Du blir mindre irriterad

Får du inte tillräckligt mycket kroppskontakt kan du bli nervös och irriterad. När kroppar rör vid varandra produceras en kaskad av goda hormoner som tränger undan kortisol och adrenalin som skapar obehag, stress och utmattning. Även ditt självförtroende och din självbild kan sjunka om du inte bekräftas genom beröring. Alltså borde sex på morgonen göra dig mer harmonisk resten av dagen.

Läs mer: Enligt männen: 10 vanliga fel kvinnor gör i sängen

Det höjer humöret

Kvinnor som slutar ha sex är mer benägna att känna sig nedstämda och deprimerade. En bidragande orsak är att utsöndringen av hormonerna melatonin, serotonin och oxytocin uteblir. Ett annat skäl, enligt forskarna, är att vissa föreningar i mannens sperma har humörhöjande effekter på kvinnor. Så om du vill ha en gladare dag är det superbra att rulla runt i sänghalmen på morgonkvisten.

Ni ser fram emot att väckarklockan ringer

Humöret på morgonen är kanske inte det bästa för alla – men nog skulle det bli bättre om man hade något att se fram emot? Gör morgonsex till en rutin några gånger i veckan och vakna med ett positivt pirr i magen istället för allmänt hat och gnällighet. Det blir trevligare för hela familjen!

Du ser piggare ut

Sex får igång blodflödet i kroppen vilket kommer att ge dig rosiga kinder och en piggare blick – vad kan man ogilla med det? Du kommer också spara tid på sminkandet när du får en naturlig lyster.

På kvällen får du sova…

Nog har det hänt att man tänkt ha sex på kvällen när man lagt sig i sängen – men när ni väl är där så ORKAR ni verkligen inte. Inte konstigt efter en lång dag med jobb, träning, barn etc… Skippa skuldkänslorna genom att ha sex på morgonen istället.

Källa: Iform, Expressen

Foto: Thinkstock

 

Sex är bra för kvinnohjärtat enligt forskning

Läs också: Sex är bra för kvinnohjärtat enligt forskning

 

 

Utvald läsning