RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Boosta relationen med fyra S

21 maj, 2022 
lyckligt par cyklar
Att vårda en kärleksrelation är precis lika viktigt som att ge kropp och själ omsorg och näring. Ändå är vi lite bättre på att äta nyttigt och träna än att investera i äktenskapet eller våra parrelationer. Vi utmanar dig att testa de fyra S:en!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Ofta krävs det en kris eller en konflikt för att vi ska agera, men det behöver inte gnissla för att vi ska olja upp maskineriet. Kolla här!

Gör så här: Prova metoden “De fyra S:en”. De står för skratt, samtal, samvaro och sex.

6 fraser som skadar ditt förhållande utan att du märker detBrand logo
6 fraser som skadar ditt förhållande utan att du märker det

Skrattet

Börja med att hitta skrattet. Prata om att vad tycker ni är roligt och se tillbaka på minnen som får er att skratta. Planera för tillfällen där gemensam humor får komma först. Titta på en rolig film och öva på att se det komiska i tillvaron. Förutom ett gott skratt gör detta er mer förlåtande och tillåtande.

Samtal

Nästa S står för samtal. Minns hur ni pratade med varandra i början av er relation. Vad var ni nyfikna på? Vad vågade ni aldrig fråga? Skapa rutiner och utrymme för planerade samtal, till exempel innan dagens slut. Det här för er närmare varandra och automatiskt får ni insyn i varandras vardag, med dess med- och motgångar, men också den andras mål och drömmar.

Samvaro

Det tredje S:et står för samvaro. Prioritera er tillsammans-tid, även om det ibland bara blir korta stunder. Lägg bort skärmar och ta en promenad, åk bort en helg eller planera ett gemensamt projekt.

Sex

Metodens fjärde S står för sex. Den kroppsliga kontakten hjälper oss att hålla kärleken vid liv. Det är också en intim och privat del, som bara ni delar och som därför är ett viktigt kit i en stabil relation.

Foto: TT

Annons