5 onödiga bråk alla par har haft minst en gång

0:59

Efter reklamen: 5 tips hur du går vidare när din relation tagit slut

(0:59)

Hamnar du och din partner ofta i onödiga konflikter om diverse vardagsbestyr? Då är ni inte ensamma. Här är fem exempel på bråk som i princip alla par har haft någon gång:

1. Lämna hår i duschen-bråket

Att det hamnar hår i duschen är ofrånkomligt. Under rakning och hårtvätt faller hårstrån av och samlar sig i en hög på golvet. Vissa plockar bort den direkt, andra låter den ligga. Hanterar du och din partner situationen olika blir det nästan alltid diskussion.

2. Smutstvätt överallt-bråket

Använda strumpor och smutsiga underkläder som placeras lite varstans är en vanlig källa till irritation. Inte minst när sättet att se på ordning och reda skiljer sig åt mellan partnerna.

3. Kolla telefonen under middagen-bråket

Mobilanvändandet är ett vanligt irritationsmoment numera. Inte minst när telefonen åker fram under middagstid eller när det vankas fredagsmys. Tid tillsammans är väl ändå viktigare än tid med telefonen?

4. Somna på soffan-bråket

I nästan alla relationer finns det en som har en tendens att somna i soffan så fort en film börjar rulla… Irriterande för den får titta i ensamhet, OCH för den som måste stå till svars för sin sköna sömn.

5. Snooze-bråket

Vissa älskar att snooza, andra avskyr det. Oavsett vilket lag du tillhör kan vi väl konstatera att det är ganska respektlöst att ställa överdrivet många larm när man inte är ensam i sovrummet?

Foto: TT

Redaktionens tips
I ständig konflikt med din partner? Så håller ni sams i sommar
Forskning: Insidan räknas inte längre – så har vår syn på relationer förändrats