RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Tydliga tecken på att du och din partner är rätt för varandra

24 apr, 2019 
Så vet ni att ni passar ihop.
Du vet aldrig när du kommer att träffa din själsfrände, men du kommer säkerligen märka av när det sker. Livet känns enklare och kärleken blir starkare. Här är fem tecken på att du med största sannolikhet har träffat rätt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

5 tecken på att du ha träffat den rättaBrand logo
5 tecken på att du ha träffat den rätta

Hur vet man egentligen att man har träffat ”den rätta”? Går det ens att veta, och hur bär man sig i så fall åt för att ta reda på svaret? Det finns så klart inga garantier för att ett förhållande kommer att vara för evigt, men det går att se om förutsättningarna är på ens sida. Här är fem tydliga tecken på att du och din partner är rätt för varandra:

1. Ni litar på varandra – i alla lägen

Tillit och respekt är något man bygger upp tillsammans och som kräver underhåll över tid. En långsiktig relation kräver att ni vet var ni har varandra och att ni känner er trygga i era känslor. Tillsammans vill ni alltid varandras bästa – och oavsett vilken utmaning ni står inför vet ni att ni har varandras rygg.

2. Ni beundrar och inspirerar varandra

I en hållbar relation beundrar ni varandras tankar och personlighet. Ni måste inte alltid vara överens om allt, men ni respekterar era olikheter och känner stolthet över att vara tillsammans. På samma sätt inspireras ni av varandras sätt att leva och tillsammans strävar ni alltid efter att vara de bästa versionerna av er själva.

Annons

3. Ni respekterar varandra

En bra relation bygger på att man dagligen bryr sig om varandra. Det handlar om att man visar intresse för sin andra hälft, lyssnar när personen pratar och har förmågan att känna in varandras behov. Respekt handlar om att bry sig om varandra, och är en väsentlig byggsten för att lyckas växa starkare tillsammans.

4. Ni är engagerade i varandras liv

Ett förhållande kommer att ha både bra och dåliga perioder, men i en hållbar relation finns ni alltid vid varandra sida – oavsett hur livet runt om kring ter sig. Ni är engagerade i varandras tillvaro samtidigt som ni uppmuntrar och peppar när det behövs. Tillsammans växer ni ihop till ett team som fungerar starkt tillsammans, men också isär.

5. Ni delar på ansvaret och är jämställda

Livet kommer med överraskningar, och allt går inte att planera och styra till punkt och pricka. Ibland kräver relationen mer av den ena partnern och ibland av den andra, men är relationen jämlik i grunden blir det här aldrig ett problem. Ni hjälps åt och delar på ansvaret för sådant som måste göras – för ni vet att jämlika relationer alltid lever längst.

Artikelinspiration: Elite Daily
Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

7 tecken på att ni inte bör gifta er än

Tre saker alla sunda relationer har gemensamt

Studie: Därför stannar vi i destruktiva förhållanden

Annons