Tommy Körbergs barn har vuxit upp – här är Anton, Erlend och Elvira

tommy körbergs barn idag
TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
0:54

Efter reklamen: TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(0:54)

Slå på ljud

Sångaren, skådespelaren och familjefadern Tommy Körberg är pappa till tre. Minstingen Elvira, 12, har han tillsammans med sin nuvarande hustru Ann-Charlotte Nilsson. Mellangrabben Erlend Körberg, 25, fick han tillsammans med exet Kirsti Skavberg Roaldsen. Och äldsta sonen Anton Körberg, 44, har han ihop med skådespelaren Anki Lidén.

”Det var inte lätt att vara farsa”

Äldsta sonen Anton Körberg har likt sin far en framgångsrik karriär som skådespelare och har bland annat varit med i kultsåpan Vita Lögner, som gick på TV3 mellan 1997 och 2002. Anton Körberg har även florerat i andra tv-sammanhang som programledare för bland annat Pussel som sändes på Kanal Lokal Sthlm. Tommy Körberg var 29 år gammal när sonen Anton föddes, och samtidigt var han mitt i karriären. Tommy har berättat att han vid tidpunkten kände att han hade svårt att vara närvarande som far till förstfödde son Anton.

– Det gör väl ingen förälder. Vi var mitt i karriären jag och Antons mamma. Jag var ju på Dramaten då och hade just gjort ”Hasse och Tage”. Jag var mitt uppe i smöret. Då var det inte lätt att vara farsa på det sättet jag trodde att man skulle vara. Man tittar på barnet och undrar ”vad fan vill du för någonting”. Det går ju inte att göra någonting åt det där nu. Men han har klarat sig bra hittills, förklarade Tommy Körberg till Aftonbladet 2017.

Anton Körberg med 6-åriga sonen Walter på galej i fjol.

Tommy Körberg om att ha barn med tre kvinnor

Tommy Körbergs andre son, Erlend Körberg, 25, som han har med Kirsti Skavberg Roaldsen, går även han i sin fars fortspår. Erlend Körberg har nämligen bland annat arbetat på Oscarsteatern, och studerat musik på Skeppsholmens folkhögskola i Stockholm. Tommy Körberg som då har tre barn med tre olika kvinnor har tidigare berättat om sitt knep för att hålla samman familjebandet.

– Det gäller att vara närvarande trots uppbrottet. Det är viktigt att visa att man finns där, men man behöver inte heller förställa sig för barnet och låtsas som att allt är toppen. Enligt min erfarenhet är det bättre att visa att man är ledsen än att försöka upprätthålla en fasad inför sina barn som de ändå skådar igenom. Att låtsas som annat är det värsta. Jag talar av erfarenhet och har två välskapta söner vars mödrar jag inte längre lever ihop med, har Tommy sagt till Mama.

Tommy Körberg med sönerna Anton och Erlend Filmpremiär

Tommy Körberg med sönerna Anton och Erlend på filmpremiär 2007.

”Jag vill att hon ska hinna växa upp innan jag dör”

Minstingen Elvira Körberg är ännu bara tolv, och pappa Tommy som var 61 när han fick sitt yngsta barn har tidigare talat ut om svårigheterna med att ha barn i så brett ålderspann.

– Vi människor har inget kontrakt med livet, och kan i princip dö när som helst av vad som helst, men jag är förstås förinställd på att jag inte kommer att följa med lika länge som jag vill. För helst vill jag ju att hon ska hinna växa upp, bli myndig och lämna hemmet innan jag försvinner. Tanken att det inte ska bli så plågar mig en smula då och då, sa han till tidningen Mama 2012.

Elvira Körberg är elva år gammal och frukten av Tommys äktenskap med sin fru, Anne-Charlotte.

Foto: TT

TV: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår
1:27

Efter reklamen: TV: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

(1:27)

Slå på ljud
Walter

Anton Körberg med 6-åriga sonen Walter på galej i fjol.

Elvira Körberg är elva år gammal och frukten av Tommys äktenskap med sin fru, Anne-Charlotte.

Utvald läsning