RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Tom Ford: "Alla män borde penetreras någon gång"

07 dec, 2016 
Joel Linde
Tom Ford skapar inte bara kläder och filmer – han skapar även rubriker. I en intervju förklarar han hur han tycker att man kan ge män mer förståelse för hur kvinnor känner.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Tom Ford gjorde sig ett namn som designer och creative director åt Gucci och Yves Saint Laurent, men skapade senare sitt eget, självbetitlade klädesmärke.

Han är även framgångsrik som filmskapare. År 2009 blev filmen A Single Man, som Ford regisserade, Oscarsnominerad, och i år hade hans redan prisbelönta film Nocturnal Animals premiär.

Med anledning av filmen lät han sig också intervjuas av magasinet GQ. När han vid ett tidigare tillfälle intervjuades av samma magasin sade han att han tyckte att alla män borde bli penetrerade av en annan man, och kom enligt utsago med en skämtsam invit till den manliga reportern som intervjuade honom. (Tom Ford har själv levt i äktenskap med sin man Richard Buckley i över 30 år).

Richard Buckley och Tom Ford. Foto IBL
Richard Buckley och Tom Ford. Foto IBL

I den senare intervjun blir han påmind om sitt uttalande, men säger att han fortfarande står för det han sa, även om själva inviten kanske var ett övertramp.

Annons

– Jag tror att det skulle hjälpa dem att förstå kvinnor. Det är en såpass sårbar position att vara i, och en så passiv position att vara i. Det är ett sådant intrång, på ett sätt, även om det sker med samtycke, det är helt enkelt väldigt personligt, säger han till GQ och fortsätter:

– Och jag tror att det får en att verkligen förstå vad kvinnor går igenom hela sina liv, för det är inte bara sexuellt, det är en komplett uppställning av hur världen fungerar, att ett av könen har förmågan – och vi vill också och förväntar oss att det är så – men det är också ett intrång. Och jag tror att det är något de flesta män inte alls förstår.

 

Ny studie: Så mycket sex behövs i ett förhållande

ThinkstockPhotos-515600176-640x400

Läs också: Ny studie: Så mycket sex behövs i ett förhållande

Annons