RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Efter tio söner slog mammans önskan in – fick en flicka

18 feb, 2022 
Dottern samt mamma som gravid
Efter tio söner fick det skotska paret äntligen en flicka. Så här lever de idag – det nya livet har inneburit en hel del utmaningar.
Annons
7 unika barnnamn inspirerade av populära låtarBrand logo
7 unika barnnamn inspirerade av populära låtar

Under flera år hade Alexis Brett, 41 och hennes make David, 46 drömt om att få en dotter, och efter tio barn – alla pojkar – slog till slut drömmen in när dottern Cameron föddes.

Alexis säger i en intervju med brittiska The Mirror att hon självklart skulle ha varit glad om hennes elfte barn hade varit en pojke och att alla hennes pojkar är speciella för henne.

Chocken vid ultraljudet

– Vi får många frågor om vi har så många barn för vi hoppades på att få en dotter till slut. Jag kan ärligt svara ”nej”. Cameron var inte planerad, men jag var glad ändå”, säger hon.

Alexis och David reste hela 50 mil för bara för att så fort de kunde få reda på könet på barnet i magen och förvåningen var stor när barnmorskan den här gången inte kunde se någon snopp.

Annons

– Jag hade väntat mig att höra att vi skulle få en till pojke. Men när jag fick reda på att det var en tjej fick jag en chock.

I The Mirror berättar hon också om lyckan över att hon äntligen får köpa flickiga saker.

De tio bröderna är idag mellan 4 och 19 år och alla har velat hjälpa till med lillasyster.

”Vi slutar definitivt nu med barn,” sade Alexis då. ”Det blir inga fler. Jag sa det förra gången, men den här gången menar jag det absolut. Jag älskar min familj som den är nu. Jag hade aldrig planerat att skaffa en stor familj, men nu har jag det, och jag älskar det.”

Så blev det inte…

Så lever familjen idag

Det är faktiskt nästan två år sedan Cameron föddes och i maj 2021 föddes barn nummer 12 – ytterligare en son. Men lille Orran föddes gravt prematur i vecka 26. Efter 126 dagar på sjukhuset fick mamma och lillebror äntligen komma hem till resten av familjen.

Att rodda alla barnen låtar svettigt som det är. Att dessutom tvingas genomgå en oviss kamp med minsta barnet ovanpå det är oerhört tufft att ens sätta sig in i.

Till råga på allt lider pappan i familjen av Parkinsons sedan åtta år tillbaka, men som tur är har sjukdomen hålla sig hyfsat i schack än så länge.

Familje har i alla fall både humor samt en optimistisk syn på livet och att det gäller att göra det bästa av det – en inställning som nog kan behövas ibland.

Foto: Instagram

Källa: The Mirror, Instagram

Annons