Therese Johaugs nya liv efter beslutet: Drömmer om familj och barn

Terrordådet på Drottninggatan - 5 år senare
2:02

Efter reklamen: Terrordådet på Drottninggatan - 5 år senare

(2:02)

Slå på ljud

Den mycket framgångsrika längdskidsstjärnan Therese Johaug, 33, lät nyligen meddela att hon lägger ner karriären. Längdskidåkaren tillika friidrottaren har under åren både blivit niofaldig världsmästare och vunnit tre OS-medaljer. Men hon vill sluta när hon är på topp, säger Therese Johaug som numera endast är skidåkare i civil bemärkelse.

”Egentligen önskar jag att resan inte ska ta slut, men allt har sin tid”, berättade hon på sina sociala medier när hon avslöjade sina planer om att dra sig tillbaka i början på mars.

Therese Johaug nya liv – efter beskedet

Men nu väntar ett nytt liv för Therese Johaug, i en intervju med Hälsoliv berättar hon att hon nu kommer ägna mer tid till att engagera sig i unga kvinnors hälsa, något hon tycker är av yttersta vikt.

– Jag tycker på många sätt att det är viktigt för jämställdheten att kvinnor kommer ut och tränar och använder sin kropp. Det ger mer energi i vardagen, både för familj och för jobb. Ju äldre vi blir, desto viktigare är det att ta tillvara på kroppen för att undvika skador och sjukdom, säger hon i intervjun samtidigt som hon gör klart att det räcker med 30 minuters träning om dagen.

Therese Johaugs drömmar om en familj

Hon menar att träning i det långa loppet ger mer energi över till både karriär och familj, och vad gäller det sistnämnda börjar hon bli sugen på att ta sig dit själv. I intervjun gör hon klart att barn och familj ligger inom en snar framtid för henne och fästmannen Nils Jakob Hoff.

– Jag önskar skaffa familj på sikt och även utvecklas i andra sammanhang än bara skidor, säger hon och berättar att hon drömmer om barn:

– Ja, det är klart, på sikt är det ju det.

Therese Johaug och dopingskandalen

I slutet av 2016 testade Therese Johaug positivt för ett otillåtet preparat (den anabola steroiden clostebol) i en dopningskontroll – och stängdes av från all tävling i 13 månader. Året efter kom TV2-dokumentären där man kunde följa Therese Johaugs upplevelser av en av skidåkningens mest uppmärksammade dopingskandaler på flera år.

Therese och fästmannen i början av mars i år.

Foto: TT/Instagram

Utvald läsning