Tänk om – och få ett bättre sexliv

Tänk bättre sexliv

Handlar ett blomstrande sexliv om att hitta rätt partner – eller om hårt arbete?

Den frågan kan vara avgörande för vart ert sexliv är på väg. Enligt ny forskning måste du först och främst tro på din partner, ert förhållande och ert sexliv som helhet. Sedan är frågan vilken av de här två grupperna du tillhör:

Forskare: Så ofta bör du ha sex för att må bra

1. Du tror att sex kan utvecklas

Din åsikt är att ett sexliv kan bli bättre av ansträngning och träning – båda måste bry sig om och vårda er intima relation. Detta oavsett hur sexet ser ut i början av relationen.

2. Du tror att sex är förutbestämt

Din åsikt är att kvaliteten på sexet avgörs av hur bra ni passar som par. Är ni varandras själsfränder så borde sexet automatiskt vara fantastiskt, inget arbete ska att krävas.

 

Forskarna bakom sex olika studier med över 2 000 personer har kommit fram till att det är personer i grupp 1, de som tror att sex utvecklas, som också upplever sig ha bäst sexliv. De är också mer nöjda med relationen och har nöjdast partners.

De som platsar i grupp 2 och tror att sexet är förutbestämt tycks ta hårdare på bråk och oenigheter. Är man som par inte helt överens om hur sexlivet ska se ut, har de sämre förtroende för relationen i stort vilket medför problem för hur relationen ska gå framåt.

Däremot måste man inte vara den ena eller den andra – vi kan rymma lite av varje av dessa grupper i våra personligheter.

– Vi vet att oenigheten kring sex är oundvikligt över tid. Sexlivet är som en trädgård som behöver skötas med kärlek, säger Jessica Maxwell, en av författarna till studien.

Med andra ord: Ge inte upp – sexlivet kan bli bättre bara ni är villiga att kämpa för det!

Foto IBL

Källa: Elite Daily, PsycNET

Nio enkla sätt att få ett bättre förhållande

Förbättra er relation

De här 9 knepen hjälper er att få ett bättre förhållande

Utvald läsning