RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Studie: Yngsta syskonet är roligast i familjen

21 sep, 2017 
AvNanna von Knorring
Yngst i syskonskaran? Grattis! Då är det möjligt att du även är den roligaste.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Familjens yngsta är roliga och lättsamma, medan de äldre syskonen är mer ansvarsfulla, visar en brittisk undersökning från YouGov. 1783 vuxna britter ingick i studien som undersökte deltagarnas personlighetsdrag, skriver Independent.

Resultatet visade att 46 procent av de yngsta i familjen ansåg sig vara den roligaste i familjen. Enligt forskarna kan det bero på att den förstfödda tenderar att ta mer ansvar än sina yngre syskon. Hela 54 procent av de äldre syskonen kände sig mer ansvarsfulla jämfört med sina yngre syskon och många ansåg sig även mer organiserade.

De äldre syskonen ansåg sig även mer framgångsrika än sina roliga, yngre syskon. Forskarna tror dock att åldern även kan spela in i resultatet: ”Till en viss del kan ålder i sig vara anledningen till de olika karaktärsdragen, snarare än familjedynamiken. Äldre barn, som har haft mer tid i livet, är mer benägna att säga att de är mer framgångsrika än sina syskon.”

Summa summarum – det är rätt så bra att vara yngst (och roligast!), men det är inte dumt att vara bland de äldre i syskonskaran heller.

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons