Stina Wollters sorg – första julen utan pappa Sven

Sven och Stina Wollter
5 anledningar att älska Stina Wollter
Slå på ljud

Ikoniska skådespelaren Sven Wollter gick bort i följderna av covid-19 den 10 november, 86 år gammal. Han hyllades av hela svenska folket, men sörjs så klart närmast av sin familj.

Dottern Stina Wollter skriver nu ett känslosamt inlägg på Instagram, där hon funderar över hur första julen utan pappa Sven kommer bli, och minns hur de alltid bråkade om vems brunkålsrecept som var bäst.

”Inget är som vanligt. I år kommer jag inte ha farsan att kivas med om brunkålsreceptet. Det slutade med att vi gjorde varsin sats. Ett år hade vi blindtest till och med. Stackarna som skulle käka vågade varken säga bu eller bä. Vårt brunkålstjafs blev tradition till slut. Nu ska vi klara oss utan hans jäkla kål med vinäger i och utan världens bästa tomte”, skriver Stina Wollter på Instagram.

Stina Wollters tårar för pappa Sven

Under sin uppväxt blev det en del brokiga jular på grund av skilsmässa och sjukdom, men den senaste tidens julaftnar minns konstnären bara med värme.

”Men så många jular finns ändå att minnas. I år kommer det bli väldigt speciellt. Ett ekande tomrum efter en människa som även i vila var som en kamin, ett energicentrum. Konstigt nog känns det som om det på något vis ändå är kvar...?”, skriver hon på Instagram.

Innan hon riktar frågan till sina följare, och undrar hur de ska fira jul detta speciella år, vänder sig Stina Wollter direkt till sin pappa, och skriver att familjen kommer gråta och skratta tillsammans.

”Vi ska fira, farsan, och jag hoppas dofterna, tårarna och skratten och lekarna når dej, når er”.

LÄS MER

Skådespelaren Sven Wollter död – blev 86 år

Stina Wollter ryter ifrån – efter hatiska orden mot pappa Sven Wollter

Här är alla gäster i "Min sanning" 2020

Utvald läsning