RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Löfvén om barnlösheten: ”Hade varit mysigt att bli kallad pappa”

01 mar, 2022 
Stefan Löfvén och Ulla Löfvén håller om varandra
Före detta statsminister Stefan Löfvén och hans fru sen över 35 år – Ulla Löfvén har inga gemensamma barn. Något de till viss del kan uttrycka en ånger kring.
Annons
Stefan Löfven avgår - det här händer nuBrand logo
Stefan Löfven avgår - det här händer nu

Stefan och Ulla Löfvén har varit ett par i över 35 år. Ulla har sen ett tidigare äktenskap två barn, men några egna barn blev det aldrig för den före detta statsministern.

I ett öppenhjärtigt samtal med Niklas och Jenny Strömstedt i Tillsammans med Strömstedts berättar paret Löfven om hur de ser på saken idag.

Ulla Löfvén: ”Hade varit väldigt roligt”

På en middag hos paret Strömstedt får Ulla frågan av Jenny om huruvida hon förlikat sig med att det inte blev några gemensamma barn.

– ­Ja, jag har absolut förlikat mig med det men jag kan tycka nu att det skulle ha varit väldigt roligt. Men då bestämde vi oss att det var bättre utan.

Stefan stämmer in:

– Det är ingen stor sorg jag går och bär på, men jag kan tänka på det ibland att det hade varit mysigt med någon som säger ”pappa”. Det kan jag tänka, och har tänkt.

Annons

Stefan Löfvén: "Jag älskar barn"

Före detta statsministern fortsätter berätta om en situation som särskilt berört honom vad det gäller barn.

– Jag älskar barn, det finns inget roligare än när man är ute och reser som när man träffar barn. Jag kommer ihåg när vi var i Brasilien en gång och så var vi på ett barnhem. Där var det en liten tjej. Vi stod och pratade och så tittade jag på den här lilla tjejen och så gör hon så här:

Stefan Löfvén med flickan han träffade i Brasilien.
Stefan Löfvén med lilla flickan han träffade i Brasilien. Foto: Skärmdump TV4/TT.

Stefan illustrerar hur den lilla flickan håller upp sina händer mot honom, för att visa att hon vill att han plockar upp henne. Sen fortsätter han berätta:

– Så jag tog upp henne och så stod vi där och pratade ett tag. Hon ville inte släppa taget. Det var vi där ett tag. Det var en underbar känsla. Jag tycker verkligen om barn, men det har aldrig hamnat i att jag känt någon jättestor sorg för att det inte blivit några egna. Det kan verka lite dubbelt men så är det.

Annons

Stefan Löfvéns kärlekshyllning till sin fru

Och inte verkar det ha påverkat relationen till varandra negativt, snarare verkar kärleken mellan Ulla och Stefan vara starkare än någonsin. När Stefan Löfvén den 10 november 2021 valde att avsäga sig sin roll som statsminister passade han på att hylla sin fru Ulla i ett kärleksfullt inlägg på Instagram.

Där tackade han henne för att ha stått vid hans sida i vått och torrt, och uttryckte en glädje över att deras nya liv tillsammans nu kan börja.

Källa: TV4/Tillsammans med Strömstedts
Foto: TT

Annons