RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Skapa mer intimitet i förhållandet – 5 enkla tips

11 apr, 2019 
Hur lyckas man egentligen hålla intimiteten vid liv när det knappt är möjligt att få ihop livspusslet? Som tur är går det med små medel att göra stor skillnad – här är fem tips på enkla handlingar som främjar passionen.
Annons

Behovet av närhet och intimitet går upp och ner genom livet, men många gånger prioriteras romantiken bort när schemat fylls på med annat. Det gäller dock att se upp så att detta inte blir en vana – för den lilla tid som du och din partner behöver investera i att vara nära varandra ger väldigt mycket tillbaka. Här är fem tips på enkla handlingar som väcker passionen till liv och gör så att ni kommer närmare varandra:

1. Var kreativa när det kommer till närhet

Egentligen krävs det inte speciellt mycket för att bli mer fysiska med varandra. Att hålla handen när man är ute går, kyssas ofta och klia varandra i håret samtidigt som man tittar på tv är exempel på små gester som ger stor utdelning – och som ökar intimiteten mellan er. Låt kreativitet flöda, och kom ihåg att närhet inte bara är lika med sex.

2. Sätt ord på era känslor

Släpp tanken på att det känns krystat och skriv ett kärleksbrev. Pränta ner på papper vad du uppskattar mest hos din partner, vilka egenskaper du verkligen beundrar och när hen får dig att må som allra bäst. Det behöver varken vara långt eller komplicerat för att bli en fullträff. Det är handlingar som den här som får pirret att väckas till liv på riktigt.

Annons

3. Ta ansvar och fixa i köket

Det här kan låta lite speciellt, men läs förklaringen innan du viftar bort förslaget. För att kunna utveckla er intimitet är det viktigt att ni i grunden känner att ni delar lika på sysslor och backar upp varandra när det behövs. Är det en av er som alltid lagar mat? Se till så att den andra diskar. Är en av er på dåligt humör och i behov av vila? Låt hen spendera tid i sängen medan den andra fixar käket. Genom att visa att ni inte tar varandra för givet utvecklar ni automatiskt er passion.

4. Överraska varandra

Har din partner pratat om att hen önskar sig något speciellt? Eller har du lagt märke till att din andra hälft är i behov av en specifik pryl? Genom att överraska med en present utan att det är någon speciell dag kommer din partner garanterat känna sig uppskattad och sedd – samtidigt som det frambringar en hel del fjärilar i magen.

Annons

5. Boosta ert sexliv

Addera energi till förhållandet genom att krydda till ert sexliv. Hur detta bäst görs beror så klart på vilka typer av personer ni är, men försök att gå utanför er bekvämlighetszon en aning. Var inte så allvarliga och testa att ha sex på något annat ställe än i sängen. Släpp prestigen och skratta när en ställning inte blir som ni tänkt er, samtidigt som ni vågar testa något nytt. Kanske tänder din partner på samma sak som du, bara att ni inte har vågat säga det till varandra än?

Artikelinspiration: Elite Daily   Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

7 saker du ska ge din partner komplimanger för oftare

15 frågor som kan förutspå om er relation kommer att hålla

Har du ingen sexlust? Det kan vara hyposexualitet

Annons