Ska ni flytta ihop? Här är 10 känslor du lär känna igen dig i

10 känslor du känner igen dig i om ni har beslutat er för att flytta ihop:

1. Fjärilar i magen

När ni har bestämt er för att flytta ihop kommer pirret som ett brev på posten (troligtvis även med en dos bävan och tvivel – om vi ska vara ärliga). Nu börjar förberedelserna! Pinterest, inredningsbloggar och inredningsmagazine är ert nya intresse.

2. Allvaret

Det blir allvar när ni ser att bådas namn står på kontraktet (eller brevinkastet). Det här händer verkligen! Plötsligt har ni tagit ett steg framåt i er relation.

3. Stress

Första testet som sambos sker innan ni faktiskt bor ihop. Att flytta är inte särskilt kul. Att först behöva packa ner allt i flyttkartonger för att sedan transportera dessa och sedan packa upp allt innehåll i det nya hemmet är ett test som heter duga. Försök att ha så mycket tålamod ni båda kan och lindra irritationen med massor av pizza (och flyttöl).

LÄS OCKSÅ: 9 saker alla par måste sluta med på sociala medier

4. Kompromissa

Nu är ni två om ert boende och det är viktigt att ni båda trivs. Det innebär att vissa saker din partner älskar får du helt enkelt låta vara, och vice versa. Visst, du kanske inte älskar att din partner har kvar sin gamla väggposter hen har haft sedan gymnasiet – men med en snygg ram till kanske den duger. Och du kanske inte behöver ha tre enhetliga Svenskt Tenn-krukor på varje fönsterkarm.

5. Avsmak

Du kanske visste att din partner var något slarvig tidigare men nu när ni bor ihop upptäcker du hur det faktiskt ligger till. Toalettringen är ständigt uppfälld och att diska stekpannan direkt efter matlagning skulle aldrig komma på fråga. Därmed inte sagt att du är helt perfekt. Att lämna en i princip tom mjölkförpackning kvar i kylskåpet och låta träningskläderna hänga för länge i badrummet är troligtvis inte till din fördel.

6. Frustration

Par bråkar, så enkelt är det. Men nu lever ni under samma tak och då och då kan det bli rejält frustrerande att inte kunna stänga dörren och gå hem till dig för några timmar i fred. Fördelen med detta är att ni tvingas prata med varandra och diskutera vad som var anledningen till bråket. På så sätt lär ni känna varandra på noll tid och dessutom har försoningssex gott rykte av en anledning.

LÄS OCKSÅ: 10 viktiga steg till en sund relation

7. Accepterande

Så här är det. Alla går på toaletten och alla bajsar. Ibland lämnas en osmickrande odör kvar i badrummet. Och så var det med det! (Om lukten är ohanterbar kan du tända en tändsticka över toaletten och låta den brinna i några sekunder. Svavlet neutraliserar nämligen odören.)

8. Nostalgi

Det kommer stunder då du ser tillbaka på tiden när du bodde själv och kunde i princip göra vad du ville. Det här kan skapa en känsla av att vilja fly men du inser snart att ditt liv är bättre nu än det var innan. (Och inser du inte det bör du kanske fundera över om det här verkligen är rätt för dig.)

LÄS OCKSÅ: 11 tecken på att din partner älskar dig

9. Anpassning

Att flytta ihop handlar inte bara om att ni delar en bostad ihop. Ni delar också ett liv. Du kan därför inte gå och komma som du vill längre. När du bodde själv kunde du ramla in vid sex-tiden på morgonen utan att bry dig om någon annan. Nu behöver ni båda anpassa er efter varandra – för det är så man gör i ett samboförhållande. Du kan behöva ge upp vissa saker, som att inte se på tv på högsta volym om din partner ska gå upp tidigt morgonen efter och redan ligger i sängen. Eller

10. Tillfredsställelse

Få saker är så härligt som att komma hem till din partner och få en varm kyss efter en lång dag. Eller att dela en flaska vin i soffan och prata bort några timmar. Till syvende och sist är det detta allt bottnar i, att dela sitt liv med någon.

 

 

Utvald läsning