RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Singel? Hit ska du åka för att hitta kärlek – eller en kortare flirt

27 nov, 2017 
AvMalin Ny
Är du ute efter ett seriöst förhållande, eller en lättsam fling? Då ska du söka dig hit för att öka dina chanser.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I Sverige är nästan varannan person singel, och möjligheterna att hitta kärleken här är lovande. Men det gäller att åka till rätt ställe.

I en ny undersökning från dejtingsajten Match kartläggs vilken del av Sverige du bör resa till för att hitta förhållandet du drömmer om, och resultatet visar att singlar som bor i södra respektive norra delarna av landet söker efter olika sorters relationer.

Läs också: Svenskar sämst i Europa på dejting – här är 5 tips

Om du till exempel söker ett långvarigt och seriöst förhållande ska du åka till södra Sverige – 60 procent av singlarna där uppger att de söker en långvarig relation.

Letar du efter en vän bör du bege dig till Småland, där 12,5 procent av alla singlar är ute efter en kompisrelation.

Söker du en mer lättsam fling ska du resa norrut. Andelen singlar som vill dejta lättsamt är störst i norra Sverige, och andelen som är ute efter en kort och het flirt är allra störst i Stockholm.

Annons

Läs också: Dejta efter skilsmässan – så gör du! 

– Även fast de flesta svenska singlar söker långvariga förhållanden visar relationskartan på att kärleksrelationen inte är konform. Olika människor söker olika typer av förhållanden och det behöver inte alltid handla om att hitta ”den rätta”, ibland räcker det med lite sällskap. Det kan finnas en poäng i att ha det i åtanke för att inte bli alldeles matt inför tvåsamhetsnormen, säger Linnéa Rinäs, marknadschef på Match, i ett pressmeddelande.

Sajten har även kartlagt hur det ser ut i övriga Europa, och även där skiljer sig resultaten åt. Om du vill ha vänskap är det till exempel Nederländerna du ska åka till, och för en kortare fling är Italien resmålet att boka. Är du ute efter en lättsam dejt är Frankrike stället att åka till.

Läs också: Första dejten: Det här ska ni INTE prata om

Är du däremot ute efter ett långvarigt förhållande gör du bäst i att stanna hemma. Singlarna hemma i Sverige törstar nämligen mest i Europa efter långvariga förhållanden – oavsett om du bor i norr eller söder.

Såhär ser relationskartan ut:

Annons