Sanna Nielsens och Joakim Ramsells kärlekshistoria i bilder

Joakim och Sanna 2009 respektive 2019.
Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisen
1:47

Efter reklamen: Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisen

(1:47)

Slå på ljud

2008-2009

Paret träffades när Joakim var kapellmästare i Sannas turnéband, det har Sanna tidigare berättat om för Expressen. 2008 övergick vänskapen till kärlek.
– Vi lärde känna varandra på scenen innan vi blev ett par. De två turnéerna vi gjorde ihop - när det bara var jag och hans gitarr - är nog de roligaste jag gjort, sa artisten tidigare till tidningen.

2009 syntes de tillsammans på premiären av Göta Kanal 3.

Sanna och Joakim på premiären av Göta Kanal 3.
Bertil Ericson / TT

2012

Sanna och Joakim är inte ett par som har älskat offentligheten men då och då har de synts på premiärer och fester. Här på invigningen av Friends Arena 2012.

Sanna och Joakim på invigningen av Friends Arena.
Patrik Österberg/TT

2014

Joakim har stöttat Sanna i med- och motgång. 2014 uppträdde Sanna i Melodifestivalen med låten Undo och som stöd vid hennes sida fanns Joakim. Det slutade med att Sanna vann med låten. I Eurovision Song Contest i Köpenhamn kom hon sedan på en tredje plats.

På bilden är paret i Köpenhamn på en guidad tur inför Eurovision.

Joakim och Sanna i Köpenhamn.
Andreas Hillergren / TT

Sanna Nielsen om planerna efter Allsång på Skansen

2016

Efter att under många år varit känd för svenska folket som schlagerdrottning så tog tog Sanna år 2016 över som programledare för Allsång på Skansen. Efter premiären av programmet sågs hon tillsammans med sina föräldrar och pussandes med Joakim.

Joakim och Sanna pussar varandra.
Andreas Bardell/Aftonbladet/TT

2017

Paret följs inte bara åt genom Melodifestivalensegrar utan även när livet är tufft. 2017 drabbades Sanna av ett virus på balansnerven och vid hennes sida stod hennes andra hälft.
– Plötsligt dök huvudet ner i bordet och jag föll i golvet. Jag trodde först att jag fått en stroke eller en hjärntumör. Hamnade på akuten och kände mig som en bebis, som måste försöka lära sig gå. Det tog fyra, fem veckor innan jag kunde giga igen, har Sanna sagt till tidningen Amelia.

På bilden från Polarpriset 2017 syns paret sida vid sida i Stockholms konserthus.

Sanna och Joakim på Polarpriset 2017.
Anders Wiklund/TT

Sanna Nielsens stilresa – 24 bilder du förmodligen inte sett

2020

Paret bodde under många år i en tvårummare i Årsta, ända fram till förra året. Då flyttade de tillsammans in i en villa på 177 kvadratmeter på Tyresö.

Sanna berättade också under samma år för Expressen varför hon tror att hennes och Joakims kärlek fortfarande frodas efter så många år.
– En ömsesidig respekt. Hänsyn, förståelse och att vi bryr oss om varandra – det är grundläggande, sa hon då.

Här är paret på semester med vänner i Åre 2020.

2021

Under många år har Sanna och Joakim fått frågan om när de ska skaffa barn. 2021 på Mors dag kom beskedet som många väntat på – Sanna var gravid. I slutet av oktober föddes parets första barn, en liten pojke.

”Livet förändrades på en sekund när du kom till oss och vi njuter av varje ögonblick”, skrev Sanna då i inlägget på sin Instagram.

Utvald läsning