RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Sanna Lundells stormiga år med Mikael Persbrandt: “Skräck och stress”

15 okt, 2021 
“Ständig skräck och stress”S
tt
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt har varit ett par i 15 år, men livet har kantats av Persbrandts missbruk.
Nu öppnar Sanna upp om parets tuffaste stunder.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: 5 saker om Sanna Lundell som du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Sanna Lundell som du kanske inte visste

Journalisten Sanna Lundell, 42, och skådisen Mikael Persbrandt, 58, har varit ett par över i 15 år, och tillsammans har de gått igenom många svåra prövningar, där Mikael Persbrandt har kämpat med drogmissbruk och Sanna Lundell har varit medberoende.

– Efter ett år tillsammans när vi hade fått vår första son, då började jag förstå att han inte bara var partyknarkare eller drack för mycket, eller att det här skulle gå över. Jag började förstå att han hade grava problem, sa Sanna Lundell i Hedman och Hedén – en beroendepodd i fjol.

Sanna Lundells problem härstammar från barndomen

Sanna Lundells medberoende började utvecklas redan i barndomen eftersom hennes pappa Ulf Lundell, 71, också han led av ett gravt alkoholmissbruk – något han talat öppet om själv.

Annons

– Min barndom var en bergochdalbana. Jag visste aldrig riktigt vad som väntade mig när jag kom hem från skolan. Men framför allt var det ingen vuxen omkring oss som pratade om det här, vilket varit en drivkraft för mig att prata om den röra jag själv upplevt, berättar hon nu i Expressen samtidigt som hon gör klart att pappa Lundell gav upp spriten under flera år efter skilsmässan från hennes mamma Barbro.

Sanna Lundell om hemska åren med Persbrandt

Idag lever Sanna Lundell och Micke Persbrandt lyckligt familjeliv på en herrgård utanför Nynäshamn. Paret delar tak med barnen Olga, 20 (som Sanna har med exet Wille Crafoord), Igor, 15, Lo, 11, och Fox, 3. Även hundarna Moyo och Howdy, katten Pennywise, fyra hästar och ett par hönor hänger omkring på den stora gården.

Men vägen till idyllen på landsbygden var minst sagt brokig.

– Att leva bredvid någon som är i ett skenande missbruk är på många sätt att leva i ständig skräck och stress, berättar Sanna Lundell i Amelia och fortsätter tala om relationen som under en period var väldigt on och off:

– Vi hade många pauser även om vi inte kände något behov av att proklamera det för omvärlden. Fram till att Micke fick sin diagnos 2014, han är bipolär och behandlas nu för det, hade vi en ganska sporadisk relation.

ann söderlund och sanna lundell kommer till femina
Sanna Lundell och Ann Söderlund har varit parhästar i 15 år, och hyllats för sitt program Djävulsdansen, om medberoende. Nu flyttar duon sin podcast Inte din morsa till Aller Media och Femina. – Vi behövde en tid att prata varje vecka för att inte gå under, säger Ann Söderlund om varför de startade podcasten.

Foto: TT

TV: Sanna Lundell och Mikael Persbrandts kärlekssaga i bilderBrand logo
TV: Sanna Lundell och Mikael Persbrandts kärlekssaga i bilder
Annons