Saknar du att vara singel? 5 bra sätt att hantera det utan att göra slut

Wine Country

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:57

Efter reklamen: 8 Enkla saker som boostar din självkänsla

(0:57)

Vissa drömmer om att hitta någon att dela livet med, medan andra längtar efter att få återuppleva singellivets härliga dagar, utan att för den delen vara olyckliga i sitt förhållande.

Framför allt kan känslan infinna sig om du och din partner har varit tillsammans ett tag, och gnistan har svalnat lite. Kanske extra mycket på sommaren, som ju är singlarnas bästa tid, eller om du har många vänner som är singlar.

Om man verkligen vill göra slut känner man det ofta starkt i magen, och då är det så klart det du ska göra.

Här är annars några härliga sätt att tillfredsställa din längtan efter självstyre och spontanitet – som dessutom kan göra ditt förhållande ännu bättre!

Ta ansvar för din egen lycka

Många gånger kan orsaken till den låsta känslan vara att man känner sig beroende av sin partner för att må bra och göra roliga saker. Men det är viktigt att du själv tar ansvar för din egen lycka också. Ta hand om dig själv och se till att fylla ditt liv med sådant som utvecklar och stimulerar just dig.

Dejta dig själv

Unna dig meningsfull egentid. Gå ut och ät lunch på ett trevligt ställe ensam, och njut av det. Lyxa till det med en egenkväll med en film bara du vill se, tända ljus och en god plockbricka, eller gå på bio själv. Att trivas ensam boostar din självkänsla. Meningsfull egentid både tankar dig med energi och gör att du uppskattar att träffa din partner sedan.

Återupptäck dina intressen

Känns det som att du har fastnat i soffan med din kärlek och glömt vem du egentligen är utanför ditt förhållande? Ett bra sätt att hitta tillbaka till dig själv är att återuppta en hobby du tyckt om tidigare eller kanske testa något nytt du varit nyfiken på, som bara blir din grej. Fokusera på all frihet du självklart fortfarande har, fast du är i ett förhållande.

Tillbringa mer tid med dina vänner

Ibland är det kvalitetstid med dina vänner som saknas. Det ger dig både många skratt och roliga stunder, samtidigt som du boostar känslan av att du är en egen person utanför förhållandet och fortfarande har ett starkt nätverk som bara är ditt. Du kan ju faktiskt göra det mesta dina vänner gör, förutom att gå över gränsen med någon annan.

Påminn dig om varför du är ihop med din partner

Ibland kan singellivet kännas som en enklare utväg än att jobba på förhållandet. Men om du reflekterar lite över varför du valt din partner, påminns du om att du faktiskt valt att vara med hen. Det är fantastisk om du trivs med att vara ensam, men din partner berikar ditt liv, eller hur? Och känner du inte så – ja, då kanske det är så att du faktiskt ska vara singel.

Inspirerat av: Elite Daily

Redaktionens tips

Så visar din kropp att du inte är kär i din partner längre

12 knep – så håller du dig stark och frisk efter 40

Dela på: