RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Saknar du att vara singel? 5 bra sätt att hantera det utan att göra slut

18 jun, 2021 
Wine Country
Älskar du din partner och uppskattar det ni har – men känner ändå en stark längtan efter singellivets frihet? Du är inte ensam. Så här kan du både ha kvar kakan och äta den.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
8 Enkla saker som boostar din självkänslaBrand logo
8 Enkla saker som boostar din självkänsla

Vissa drömmer om att hitta någon att dela livet med, medan andra längtar efter att få återuppleva singellivets härliga dagar, utan att för den delen vara olyckliga i sitt förhållande.

Framför allt kan känslan infinna sig om du och din partner har varit tillsammans ett tag, och gnistan har svalnat lite. Kanske extra mycket på sommaren, som ju är singlarnas bästa tid, eller om du har många vänner som är singlar.

Om man verkligen vill göra slut känner man det ofta starkt i magen, och då är det så klart det du ska göra.

Här är annars några härliga sätt att tillfredsställa din längtan efter självstyre och spontanitet – som dessutom kan göra ditt förhållande ännu bättre!

Ta ansvar för din egen lycka

Många gånger kan orsaken till den låsta känslan vara att man känner sig beroende av sin partner för att må bra och göra roliga saker. Men det är viktigt att du själv tar ansvar för din egen lycka också. Ta hand om dig själv och se till att fylla ditt liv med sådant som utvecklar och stimulerar just dig.

Annons

Dejta dig själv

Unna dig meningsfull egentid. Gå ut och ät lunch på ett trevligt ställe ensam, och njut av det. Lyxa till det med en egenkväll med en film bara du vill se, tända ljus och en god plockbricka, eller gå på bio själv. Att trivas ensam boostar din självkänsla. Meningsfull egentid både tankar dig med energi och gör att du uppskattar att träffa din partner sedan.

Återupptäck dina intressen

Känns det som att du har fastnat i soffan med din kärlek och glömt vem du egentligen är utanför ditt förhållande? Ett bra sätt att hitta tillbaka till dig själv är att återuppta en hobby du tyckt om tidigare eller kanske testa något nytt du varit nyfiken på, som bara blir din grej. Fokusera på all frihet du självklart fortfarande har, fast du är i ett förhållande.

Tillbringa mer tid med dina vänner

Ibland är det kvalitetstid med dina vänner som saknas. Det ger dig både många skratt och roliga stunder, samtidigt som du boostar känslan av att du är en egen person utanför förhållandet och fortfarande har ett starkt nätverk som bara är ditt. Du kan ju faktiskt göra det mesta dina vänner gör, förutom att gå över gränsen med någon annan.

Påminn dig om varför du är ihop med din partner

Ibland kan singellivet kännas som en enklare utväg än att jobba på förhållandet. Men om du reflekterar lite över varför du valt din partner, påminns du om att du faktiskt valt att vara med hen. Det är fantastisk om du trivs med att vara ensam, men din partner berikar ditt liv, eller hur? Och känner du inte så – ja, då kanske det är så att du faktiskt ska vara singel.

Inspirerat av: Elite Daily

Annons