RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

8 saker de lyckligaste paren gör – utan att tänka på det

19 aug, 2020 
lyckligt par
Det lyckligaste paren gör ofta saker för varandra, utan baktanke eller ens en tanke på att de gör det. Saker som visar kärlek och uppskattning, vilket vi inte kan få för mycket av. Här är åtta exempel på deras framgångsrecept.
Annons
5 tecken på att du ha träffat den rättaBrand logo
5 tecken på att du ha träffat den rätta

Alla förhållanden är ett pågående ”projekt” som man behöver fortsätta jobba på. Men det finns några saker som man kan fokusera lite extra på, som kan föra par närmare varandra.

Här är några saker som de lyckligaste paren gör för varandra – utan att partnern bett om det, enligt experter som Huffpost har pratat med.

1 De stämmer av med varandra

Det kan vara att skicka ett sms, där man frågar hur något gick, om man ska handla något på vägen hem eller ”jag tänker på dig”. Det ger en känsla av att man är en del av varandras liv.

– Meddelandet blir ”jag tänker på dig”, säger Winifred M Reilly, äktenskaps- och familjeterapeut.

2 De ger varandra komplimanger

De flesta av oss gillar positiv feedback och att bli uppskattade. Att uppmärksamma något den andra gjort eller till exempel tala om att man tyckte väldigt mycket om maten som partnern lagade kan vara fint.

– Lyckliga par är generösa med positiv feedback, säger Samantha Rodman, psykolog och dejtingcoach.

Annons

3 De överraskar varandra

Att skriva små lappar, ge sin partner en blomma eller bara göra något litet för att visa att man tänker på hen får partnern att känna sig sedd och speciell. Samtidigt blir du själv påmind om vad du har att vara tacksam över.

4 De är generösa mot varandra

Att ge någon något utan att förvänta sig något tillbaka är ett sätt att visa sin kärlek. Det kan vara att följa med den andra på något som hen gillar, eller att göra något som underlättar för den andra i vardagen.

– Lyckliga, nöjda par tenderar att att tycka om att vara generösa mot sin partner utan att hålla räkningen på vem som gör vad, säger Kari Carrol, parterapeut.

5 De pratar om tankar om känslor

Att inte prata om sina tankar och känslor kan göra att man känner sig väldigt ensam, även om man är i ett förhållande. Lyckliga par behöver kanske inte djupdyka i känslor hela tiden med att ofta prata om hur man tänker och känner ger en känsla av att man verkligen känner varandra.

Annons

6 De uppmärksammar varandra

Att överraska sin partner med hens favoritmat, eller något annat hen gillar visar att man lyssnar på och känner sin partner samtidigt som det visar på kärlek.

7 De säger tack

Efter ett tag är det lätt att ta saker för givet i ett förhållande. Men genom att säga tack visar man att man fortfarande uppskattar sin partner och vad hen bidrar med. Vi vill gärna påminnas om vår värde i en relation, det kan ett enkelt tack bidra med.

8 De uttrycker sin kärlek

Att säga ”jag älskar dig” med jämna mellanrum kan kanske kännas tjatigt men gör att man hela tiden påminns om det. Lyckliga par säger det utan att det är förväntat av dem – bara för att de verkligen känner så.

Källa: Huffpost Foto: TT

LÄS MER:

9 saker de lyckligaste paren gör på helgerna

15 frågor som kan avgöra om din relation är hållbar

Bättre relation: 7 råd för att bryta dåliga kärleksmönster

Annons