RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Så märker du om en person INTE är attraherad av dig

26 sep, 2019 
Så vet du att någon inte är attraherad.
Det kan vara svårt att läsa ansikten och kroppsspråk. Här berättar experten hur du vet om någon inte är intresserad av dig. Utan att fråga.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Ett leende och ett ögonkast kan vara ett tecken på intresse. Men det kan också vara vanlig hederlig hövlighet, och inget mer.

Det kan vara svårt att läsa av de signaler vi människor sänder ut. Och allt fler tycker det är krångligt.

TV: Så märker du om en person inte är attraherad av digBrand logo
TV: Så märker du om en person inte är attraherad av dig

– Jag tror det är ännu svårare i dag för vi har en generation som inte är van vid att läsa ansiktsuttryck. Det här håller på att bli ett socialt handikapp, säger Mi Ridell, expert på kroppsspråk och författare till boken Kroppen ljuger inte.

– Engelska underrättelsetjänsten har svårt att rekrytera personer eftersom så många har svårt att skilja på grundläggande ansiktsuttryck, att se om någon är glad, arg eller ledsen.

Det ökar risken för misstolkningar av kroppsspråk

Att allt fler har svårt att läsa av ansiktsuttryck och kroppsspråk tror Mi Ridell beror på att vi lever så mycket av våra liv framför skärmar, även när vi är små.

Annons

– När barn leker och umgås sitter de bredvid varandra och spelar spel, istället för att sitta mittemot varandra och se varandra i ansiktet. Den yngre generationen män är skitbra på dataspel, men dåliga på att läsa av varandra, säger hon.

Och på offentliga färdmedel sitter nästan alla med näsan i sina telefoner. Det ökar risken för att vi misstolkar varandra och undrar vad det är för dåre som sitter och glor om någon lyfter blicken. Eller tvärtom: Tror att någon som är bara positiv och nyfiken håller på och flirtar.

– Det är synd. Man måste kunna vara glad och ha ett öppet kroppsspråk, säger Mi Ridell.

Det kan också vara svårt att förstå när någon inte är intresserad. Men det finns några mycket tydliga tecken på det, enligt Mi Ridell.

Så vet du att någon inte är intresserad av dig

  • Personen möter din blick, men tittar bort. Den som undviker att se dig i ögonen,  överhuvudtaget inte tittar på dig, är inte intresserad.
  • Personen vänder sig bort från dig när ni pratar. Den som ger intrycket av att vara på väg bort, på språng, under samtalet är förmodligen inte attraherad av dig.
  • Personen tar ett steg tillbaka eller lutar sig bakåt, för att öka avståndet.
  • Personen skyddar sin kropp genom att skapa en barriär: korsa armarna, sätta upp handväskan i knät…
  • Personen är lättdistraherad: kollar på klockan, fumlar med telefonen, flackar med blicken, och verkar inte riktigt lyssna.

Det räcker inte med att notera ett av de tecknen, någon enstaka gång, för att avfärda en person som helt ointresserad av dig. Men om de upprepas i kontakten med en person är risken tyvärr stor att det aldrig blir någon nära relation mellan er två.

Foto: Shutterstock/TT

Se också: 6 tecken på att någon ÄR attraherad av digBrand logo
Se också: 6 tecken på att någon ÄR attraherad av dig

Läs mer:

Så vet du om någon är attraherad av dig

Därför blir du kär i en viss person – 5 vetenskapliga teorier

36 frågar att ställa – när du vill hitta kärleken

 

Annons