RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Så lever Michael Nyqvists barn Arthur och Ellen idag

22 nov, 2021 
Michael-Nyqvist-barn-ellen-arthur-2021
Den älskade skådespelaren Michael Nyqvist gick bort i lungcancer 2017. Efter lämnade han sig två barn som nu har vuxit upp. Så lever de idag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgångBrand logo
Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgång

Den folkkära skådespelaren Michael Nyqvist gick bort 2017 i lungcancer. Han blev 56 år gammal. Efter sig lämnade han bland andra hustrun Catharina Nyqvist Ehrnrooth, 52, deras gemensamma son Arthur Nyqvist, 25, och Michaels dotter Ellen Nyqvist, 31, från sin relation med Pinita Rodriguez.

Hustrun Catharina delade nyligen med sig av sorgen, och hur sorgen har förändrats med åren i krönika på Cancerfondens hemsida.

”Nu när åren går blir det ibland en motsatt känsla, jag som var rädd att glömma. Ibland önskar jag att jag få kunde få den frånvarande att bli mindre närvarande”, skriver hon bland annat.

Annons
michael och hustrun och barnen
Harry Potter-premiär 2004, Michael Nyqvist och hustrun Catharina med barnen Ellen och Arthur .

Michael Nyqvists karriär

Michael Nyqvist gick bort alldeles för tidigt, och med filmer i bagaget som bland annat Lukas Moodyssons Tillsammans, Grabben i graven bredvid, Så som i himmelen och inte att förglömma Millennium-serien gjorde han succé i Sverige. Michael Nyqvist var även en stjärna internationellt då han spelat i stora Hollywood-produktioner mot bland andra Tom Cruise och Keanu Reeves.

Familjens fina ord om Michael Nyqvist

Ett år efter Michael Nyqvists död anordnade hans familj den första prisutdelningen i en minnesfond grundad i hans namn – The Michael Nyqvist Foundation. Då mindes dottern Ellen Nyqvist tillbaka på sin framlidne far och gjorde klart att han var väldigt folkkär och älskad.

Annons

– Vi visste ju att han var omtyckt och hade många vänner, men hade inte förstått att det var så många andra som tyckte om honom. Det märks på graven, det är nya blommor där hela tiden. Det känns fint, sa Ellen till Aftonbladet 2018, och fortsatte:

– Många skriver fina saker på Facebook. Man får massor av meddelanden och det är bara kärlek.

Michael Nyqvist med Arthur och Ellen. Säsongsöppning av Gröna Lund, Stockholm, april 2010
Michael Nyqvist med barnen Arthur och Ellen. Säsongsöppningen av Gröna Lund i Stockholm, april 2010.

Så lever Michael Nyqvists dotter Ellen idag

Ellen Nyqvists mamma, psykologen Pinita Rodriguez, och Michael Nyqvist gick skilda vägar 1994. Idag arbetar Ellen Nyqvist som designer och pendlar mellan Stockholm och London, vilket framgår på hennes sociala medier. Hon har studerat produktdesign på Central Saint Martins College i London där hon tog examen 2017. Idag frilansar hon som designer och har bland annat varit scenograf och stylist för Hemtex reklamfilmer, enligt LinkedIn. På jobbsajten framkommer även att hon även varit scenograf och designat dekoren för julkonserten Winter is Blue, med First aid kit, Amanda Bergman och Maja Francis på Södra Teatern i Stockholm 2019.

Annons

När man delar ut priser genom stiftelsen The Michael Nyqvist Foundation är statyetten designad av dottern Ellen.

På sina sociala medier delar hon med jämna mellanrum med sig av sitt privatliv.

Det gör Michael Nyqvist son Arthur idag

Arthur Nyqvist som Michael Nyqvist har tillsammans med hustrun Catharina Nyqvist håller en låg profil men han verkar idag inom musikbranschen.

Enligt Mer Info är han engagerad i bolaget Blue Summer som sysslar med ”Artistisk verksamhet, produktion av inspelningar samt mix och mastring, produceerande verksamhet avseende kompositiörs-, text- och arrangörsverksamhet inom musik- och nöjesbranschen”.

Annons

Bolaget har varit aktivt i ett år.

Foto: TT/Instagram

Se också: 9 kändisar som sett ut exakt som deras barn gör nuBrand logo
Se också: 9 kändisar som sett ut exakt som deras barn gör nu
Annons