RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Behöver din partner space? 5 tips på hur du kan bemöta hens behov

09 aug, 2021 
AvVeronica Henriksson
par som bråkar
Inget förhållande är en dans på rosor och efter en semester är det lätt att gå varandra på nerverna... Här är tipsen på hur du kan bemöta din partner – om hen uttryckt en önskan om mer utrymme.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Se 5 tips på hur du kan göra om din partner behöver spaceBrand logo
TV: Se 5 tips på hur du kan göra om din partner behöver space

Alla förhållanden har sina toppar och dalar – och semestertider kan vara extra påfrestande för en relation. Att helt plötsligt spendera alla dygnets timmar tillsammans, kan istället för att vara mysigt, bli ett stressmoment och det är lätt att gå varandra på nerverna. Har din partner uttryckt att hen behöver mer utrymme (eller tvärt om), finns några saker att ha med för att bemöta din partners behov. Men kom ihåg! Att din partner vill ha mer space, behöver inte betyda att det är slutet på relationen.

Kommunicera

A och O i alla förhållanden är kommunikation – och bemötande. Har din partner uttryckt att hen tycker att något är problematiskt? Se då till att lyssna, ta till dig och prata om problemet. Att stänga in sina känslor är aldrig bra, och leder oftast till att ett problem kan gå från att vara något litet, till att bli något betydligt större. Men precis som du lyssnar på din partner, är det såklart också viktigt att din partner lyssnar på dig.

Annons

Kompromissa och hitta en lösning – tillsammans

Det är viktigt att båda parter blir hörda. Önskar din partner mer tid för sig själv är det såklart viktigt att hen får det. Men handlar det om att din partner helt plötsligt vill spela tv-spel fyra timmar varje kväll, vilket gör att du blir lämnad ensam, är det dags möjligtvis dags att börja kompromissa. Om du inte är okej med det, vill säga!

Uppmuntra egentid

Även fast det är underbart att göra nya saker med din partner, behöver ni inte göra exakt allt tillsammans. Försök att uppmuntra din partner att träffa vänner, hitta en hobby eller bara vara – själv. Det kanske inte är vad du vill, men vad din partner behöver.

Dra ner på sms:en

Är din partner ute och äter middag med vänner? Ja, då kanske det inte är läge att diskutera er framtida renovering eller fråga hur ni ska planera veckans middagar. Lägg undan telefonen och låt din partner njuta av vännernas sällskap. Med det sagt är det såklart okej att höra av sig för att säga godnatt, att kolla så att allt är okej, eller bara skicka några fina ord.

Ta hjälp

Ni behöver inte vara mitt i en skilsmässa för att söka hjälp i form av parterapi. Att få professionell hjälp kan göra er relation ännu starkare – och det är ett bra sätt att låta båda parter komma till tals, utan bråk, skrik eller onödigt tjafs!

Foto: TT

TV: Är du i ständig konflikt med din partner? Så håller ni sams under semesternBrand logo
TV: Är du i ständig konflikt med din partner? Så håller ni sams under semestern
Annons