RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Rolf Lassgårds barn har vuxit upp – det gör de i dag

31 mar, 2022 
AvAino Oxblod
TT,
Folkkära skådespelaren Rolf Lassgård har inte bara spelat pappa massor av gånger – han är också pappa på riktigt.
I dag har barnen Ida, Hanne och Anton vuxit upp, och en av dem har gått i pappas fotspår.
Det här gör En man som heter Ove-stjärnans barn i dag.
Annons

Rolf Lassgård, 65, har en gedigen skådespelarkarriär bakom sig och är en av landets allra mest omtyckta manliga skådespelare. Han slog igenom som 37-åring med Min store tjocke far, en film ha också fick en Guldbagge för, men är kanske mest förknippad med rollen som polisen Erik Bäckström i Jägarna, som nyligen fick en uppföljare i serieform.

Se även: Kändisar som är mer svenska än du kanske visste

7 kändisar som är mer svenska än du vissteBrand logo
7 kändisar som är mer svenska än du visste

Med titelrollen i En man som heter Ove fick Rolf Lassgård också uppmärksamhet utomlands, när filmen blev Oscarsnominerad. Nu ska Tom Hanks axla rollen efter Rolf i den amerikanska versionen.

Men den viktigaste rollen är så klart den som pappa. Rolf Lassgård har tre barn med exhustrun Birgitta Lassgård, 66, som han gifte sig med 1982. Efter 38 år tillsammans valde paret att gå skilda vägar 2021.

Annons

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet, sa Rolf Lassgård i Gefle Dagblad.

Genom åren har Rolfs barn Ida, Hanne och Anton synts med pappa på röda mattor och biopremiärer, men i dag är hela gänget vuxna med egna karriärer och familjer.

Rolf Lassgård med fru Birgitta och son
Rolf och Birgitta Lassgård med sonen Anton 2008.

Det gör Rolf Lassgårds barn i dag

Den äldsta dottern Ida är 38 år, bor i Göteborg och arbetar som mäklare. Hon och pojkvännen fick under 2020 sitt första barn tillsammans, en liten son, som hon nu är mammaledig med.

Annons

Lillasyster Hanne Lassgård är fem år yngre än Ida, och den som har gått i pappas fotspår mest. Fast i stället för att skådespela har Hanne valt en karriär bakom kameran. Hon har bland annat varit producent för populära Saltön, baserade på Viveca Lärns bokserie med samma namn. Hon har också jobbat på tv-serien Irene Huss och filmer som Känn ingen sorg och Monica Z.

Rolf Lassgård med familj
2013 gick hela familjen förutom äldsta dottern Ida på premiären av Rain man.

Minstingen i familjen, Anton Lassgård, är 27 år, och bor kvar i Gävle där han vuxit upp. Rolf Lassgård, som är född i Östersund, flyttade nämligen till Gävle där han byggde upp Folkteatern Gävleborg i början av 80-talet.

Även Anton har provat på pappas jobb lite – i den norska komediserien Dag från 2015. Där fick han faktiskt spela pappa till sin egen pappa! Anton spelade nämligen rollen som Ernsts pappa som ung, medan Rolf Lassgård spelade Ernst.

Rolf Lassgård med familj
Hanne och Anton Lassgård med föräldrarna Rolf och Birgitta på biopremiär 2015.
Annons