Renée Nyberg om att föda barn som 40-åring: “Höll på att förlora Leo”

Renée Nybergs hemska förlossning

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:36

Efter reklamen: Renée Nyberg och David Hellenius kärlekssaga

(0:36)

Den minst sagt folkkära programledaren Renée Nyberg, 55, har vi sett i rutan under flera års tid i den ena tv-produktionen efter den andra. I veckan börjar ännu en säsong av hennes alldeles egna intervjuserie Renées brygga på TV4.

”Nu blir det inga fler barn”

I snart tolv år har hon varit gift med programledaren tillika TV4-kollegan David Hellenius, 47, och tillsammans har paret den 15-årige sonen Leo Hellenius. Innan Renée Nyberg fann kärleken i TV4-programledaren David var hon gift med Jan Zachrisson. Ex-makarna gifte sig 1995 men valde att separera 2003. Under sitt äktenskap fick de två barn, dottern Emma Zachrisson, 26, och sonen Tom Zachrisson, 21.

– När man fyller 50 då blir det inga fler barn, då blir det en ny tid i livet... Barnen börjar alla bli lite större. Det blir ett roligare liv, har den idag 55-åriga Renée tidigare sagt till Expressen.

David Hellenius och Renée Nyberg på vimmel på premiären av föreställningen Stalker med Brynolf & Ljung på Rival november 2021.

Renée Nybergs hemska förlossning

Renée Nyberg var 40 år gammal när hon var gravid med sonen Leo, som idag är en glad och fotbollsspelande tonårspojke. Men under förlossningen uppstod komplikationer och ett tag trodde man att lilla Leo var nära på att stryka med.

– Att vi var på väg att förlora Leo när han föddes har påverkat vår familj och skapat en ännu större drivkraft att få vara med och hjälpa till, har Renée Nyberg tidigare berättat i Hälsoliv samtidigt som hon gjorde klart att hon vid tidpunkten arbetade med ett uppdrag från Unicef.

”Det hände något när han var kvar inne i magen”

Reneé Nyberg förklarade närmare om den fruktansvärda upplevelsen under sonens födsel i tidningen:

– Det var under förlossningen som han inte mådde som han skulle, det var nära, det hände något när han var kvar inne i magen. I och med att jag var tredjegångsföderska kom det in sex stycken med klocka, med tryck och med den argaste, mest bestämda rösten: ”Nu, Renée måste han ut”. Det var en sån barnmorska, som bara ”nu jävlar”.

Reneé Nybergs son Leo var helt livlös

Hon fortsätter förklara att när Leo till slut kom ut, var han till synes helt livlös. Men lillkillen återhämtade sig tack och lov och erfarenheten har resulterat i en tacksamhet för livet, och att inte ta saker för givet.

renee nybergs söner

Renée Nyberg med sönerna Leo Hellenius (tv) & Tom Zachrisson (th) på premiär i Stockholm 2016.

renee nybergs dotter emma

Renée Nyberg och dottern Emma Zachrisson på mingel nu i höstas.

– Ja, så är det ju, jag tänker alltid på det när jag ser barn med förlossningsskador, exempelvis. Att det kanske hade kunnat vara så att Leo klarat sig med det, eller inte alls, eller som den glada fotbollsspelande kille han är.

David Hellenius ord efter förlossningen: Tappade det helt

Att sonen Leo höll på att dö under förlossningen påverkade även maken David Hellenius, som tidigare talat ut om att han drabbades av hälsoångest efter händelsen.

– Jag tog säkert 25-30 EKG per år. Vi höll ju på att förlora vår son Leo under förlossningen, som jag också pratat om tidigare, och där började det. En dag kom jag på: ”Men vem ska ta hand om honom om jag dör?” För jag ska ju alltid försvara och överbeskydda barn. Därefter började jag tänka: ”Och jag vet ju inte hur jag mår? Har jag dåligt hjärta?” Sedan tappade jag kontrollen helt, säger han i en tidigare intervju med Café.

Foto: TT

Redaktionens tips
Det gör Renée Nyberg och David Hellenius för miljonerna
Renée Nybergs bild med David Hellenius skapar reaktioner
David Hellenius hyllning till sonen Leo efter landslagsdebuten
Dela på: