Polisen Brian adopterade flicka – efter att ha räddat henne från föräldrarna

Polisen Biran med dottern Kaila
Anders Hansen: Tre bra vanor för barn och unga
Slå på ljud

Det var i mars 2018 som polisen Brian Zach i Arizona först träffade den lilla flicka som skulle bli hans dotter.

Brian var ute på patrull när det kom in ett samtal om en tvååring med allvarliga skador – något som skickade tillbaka honom till 2011, och ett mordoffer som inte fick bli äldre än 13 månader.

– Jag fick inte rädda den flickan. Kaila var min andra chans, säger han till People.

Han kom till brottsplatsen och tröstade den lilla flickan.

– Hon var en så söt liten tjej, det grep tag i hjärtat genast. Hon tog tag i min hand och lade den i sitt knä, och satt och klappade den.

Kaila fördes bort från sitt hem av socialtjänsten på grund av att hennes skador och blåmärken inte stämde överens med hennes vårdnadshavares uppgifter om vad som hade hänt – för tredje gången i ordningen.

Kaila vårdades för allvarliga skador

Kaila hade en skallskada, hjärnblödning och en armbåge ur led, och fördes till ett specialsjukhus i Las Vegas för att vårdas.

Brian Zach åkte hem till sin fru och sa att han ville adoptera den lilla flickan. Och som ödet ville det, så skulle det också bli så.

Polisen fick nämligen veta att socialtjänsten hade svårt att hitta en placering för lilla Kaila, och han erbjöd genast sin familj.

Efter att ha klarlagt att hans omhändertagande av Kaila inte skulle påverka brottsutredningen mot hennes vårdnadshavare så gick saker snabbt. Brian träffade flickan på en onsdag, och på lördagen samma vecka flyttade hon hem till dem.

– Så fort jag öppnade bildörren lös hennes ansikte upp. Hon kände igen mig och sträckte sig efter mig, och fick mig att hålla hennes hand när vi gick in i huset.

Brian Zachs familj blev fästa vid fosterbarnet

Brian och hans fru Cierra hade redan två barn, Raina, 19, och Trevin, 17, och alla blev snabbt fästa vid lilla Kaila.

Efter en period av oro för att behöva lämna ifrån sig fosterdottern bestämde staten att hon inte skulle lämnas tillbaka till sina biologiska föräldrar – och det var fritt fram för familjen Zach att adoptera henne.

Kaila, som fyller fem år på nyårsdagen, adopterades den 18 augusti, och hela Brian Zach drog en lättnadens suck när hon även blev en officiell del av familjen.

– När domaren i stort sett sa grattis, så drog jag en lättnadens suck, för jag visste att jag inte behövde oroa mig för henne igen. Hon kommer alltid vara med oss, bli älskad och omhändertagen, säger han till People och fortsätter:

– Hon har helt klart lyst upp vår värld.

LÄS MER

Robert adopterade fem syskon – för att de ska få vara tillsammans

Maria Diemar: Jag stals som bebis och adopterades bort

Josephine bar bästa vännen Hannahs barn: ”Är så tacksam”

Utvald läsning