Petter Stordalens barn har växt upp – här är Emelie, Henrik och Jakob idag

TV: Se 6 saker du vill veta om Petter Stordalen
1:03

Efter reklamen: TV: Se 6 saker du vill veta om Petter Stordalen

(1:03)

Slå på ljud

Fastighetsmiljardären Petter Stordalen och Gunhild Stordalens skilsmässa var väl omskriven när det begav sig hösten 2019, och efter det har ex-paret vid flera tillfällen talat ut om deras fina relation idag – trots uppbrottet. Men innan äktenskapet med Gunhild Stordalen var Petter gift med Ingrid Stordalen i 17 år. Tillsammans har de idag tre barn: Emilie, 29, Henrik, 27, och Jakob, 24.

Petter Stordalen öste miljoner över sina barn

I januari 2018 överraskade miljardären och hotellmagnaten Petter Stordalen världen med att skänka stora delar av sin förmögenhet till sina tre barn. Det var en kväll på Tak vid Brunkebergstorg i Stockholm som Petter skrev över sitt bolag Strawberry Holdings AS på de tre barnen, Petter själv behöll av 0,01 procent av bolaget.

Vid bordet där Petter Stordalen skrev över 25 miljarder (!) till sina barn. Jakob, Emilie, Petter och Henrik.

Vid bordet där Petter Stordalen skrev över 25 miljarder (!) till sina barn. Jakob, Emilie, Petter och Henrik.

Dottern Emilie Stordalen om krisen efter pengaregnet

Men det var tre år sedan, och efter miljonregnet har familjen Stordalen och deras hotellimperium drabbats en ekonomisk kollaps på grund av pandemin. Och dottern Emilie Stordalen, som idag är den av syskonen som har det yttersta ansvaret i bolaget, talade nyligen ut om hur familjen tampas med den dramatisk sjunkande omsättningen i hotellkedjan Nordic Choice Hotels, vilket rapporterades av norska tidningen Dagens Näringsliv.

– Vi som företag och som familj har blivit starkare, hungrigare och vassare genom denna kris. Vardagen kommer att återgå till det normala och vi är redo att göra ett gott intryck. Vi har några ess i ärmen, berättade Emilie Stordalen under hösten 2020 enligt Dagens Näringsliv.

Några av de ess familjen sitter på verkar vara att köra gasen i botten, för trots ett traggligt pandemiår bakom sig – investerar bolaget på. Bara härom veckan öppnade de upp för ett nytt lyxhotell i Sundsvall, vilket Emilie Stordalen stolt visar upp på sina sociala medier.

Magnus Ugglas barn har vuxit upp – här är de idag

Med pappa Petter Stordalen på gala!

Emilie Stordalens ord om pappas nya flickvän

För ett år sedan avslöjade Petter Stordalen att han hittat kärleken på nytt i svenska Märta Elander Wistén, efter skilsmässan från Gunhild Stordalen. Pappa Petter Stordalens nya flamma är ett år äldre än dotra Emilie, vilket inte stör henne alls.

– Vi gillar svenskar i familjen. Det är fantastiskt att Märta har blivit en del av familjen, säger hon i en intervju med Verdens Gang.

Det skiljer bara ett år mellan Märta och dottern Emilie.

Emilie Stordalens svenska make Jens Bredberg

Precis som hon säger verkar det som att familjen har en försmak för svenskar, Emilie Stordalens make sedan ett år tillbaka är nämligen den svenske låtskrivaren Jens Bredberg, 38.

”Världens bästa morgon. Jag älskar dig för alltid”, skrev Emilie strax efter bröllopet förra sommaren samtidigt som hon publicerade en vacker bild på de nyvigda turturduvorna på en vacker träbåt. Paret bor numera i Norge men är allt jämt ute på resande fot, och tillsammans har de söta hunden Lady.

Henrik Anker Stordalens fina examensdag

Mellanbarnet Henrik Stordalen tog examen förra sommaren, något som pappa Petter Stordalen stoltserade med på sina sociala medier.

”Jag fick hedersuppgiften att hålla tal och kort sagt, detta var budskapet i mitt tal: Grattis till att ha slutfört er utbildning, jag är så stolt över er båda!”, skrev han på sin Instagram samtidigt som han visade upp fina bilder från den stora examensdagen som firades med pompa och ståt.

Petter Stordalen höll ett hyllningstal till sina söner på examensdagen.

När Henrik Stordalen inte arbetar gillar han att umgås med sin kära Miriam Molvær, något som han mer än gärna visar upp på sina sociala medier. Nyligen fyllde hon 25 år vilket Henrik Stordalen firade med orden: ”Grattis till 25 min kära”.

Jakob Anker Stordalens studier i Amerika

Minstingen Jakob Stordalen som tog examen från Cornell University förra året pendlar vanligtvis fortfarande mellan Norge och USA, och på sina sociala medier visar han mer än gärna upp sig i läckra kläder. Så mode verkar vara lite ut av hans grej, ibland låter han även följarna få ta del av hans välsvarvade kropp eftersom vattensport ligger honom varmt om hjärtat. Eftersom Jakob Stordalens har en stängd profil, får vi här ta del av hans look via broderns konto.

TV: Se 5 snackisar från veckan som gått
1:24

Efter reklamen: TV: Se 5 snackisar från veckan som gått

(1:24)

Slå på ljud

Utvald läsning