RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Petra Mede väntar sitt andra barn – är gravid i sjätte månaden

12 mar, 2022 
petra-mede-gravid-barn-
52-åriga Petra Mede är gravid.
I sjätte månaden gör hon klart att hon inte tar något för givet.
”Jag längtar till vi är i mål”, säger hon i TV4.
Annons
5 saker du vill veta om Petra MedeBrand logo
5 saker du vill veta om Petra Mede

Komikern, programledaren och skådespelaren Petra Mede, 52, är gravid. I TV4 berättar hon att hon är i sjätte månaden och hon gör klart att hon i dagsläget inte tar graviditeten för givet.

– Det återstår att se men jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt priviligerad. Man tar en dag i taget. Inget är självklart, en graviditet är aldrig självklar. Jag längtar till vi är i mål, säger Petra Mede i Nyhetsmorgon nu. samtidigt som Jenny Strömstedt gratulerar.

Petra Mede berättar att hon inte gör detta tillsammans med någon partner.

– Nej det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet, säger Petra Mede.

Petra Mede om livet som ensamstående mamma

Sedan tidigare är Petra Mede, 52, ensamstående mamma till dottern Adeline, som hon har tillsammans med sin ex-partner Mattias Günther. I en intervju med Hänt i fjol berättade hon att mammarollen är spännande och rolig men att hon fått prioritera om sitt liv.

Annons

– När jag inte jobbar då är jag med min dotter. Jag tackar nej till alla typer av fester, och det är väldigt lätt att välja bort det när jag har henne, säger hon.

Hon har tidigare pratat om längtan efter fler barn, och vid tidpunkten trodde hon att det fick räcka med dottern Adeline som hon fick när hon var 43 år gammal.

– Jag försöker vända på det och det är inte svårt. Jag är ju så tacksam för att jag fick henne, det är mycket mer tacksamhet i det än att jag sörjer att jag inte fick fler.

– Hade jag bara vetat hur roligt det skulle vara så… Men det är också lätt att säga i efterhand, nu har jag haft möjlighet att göra så mycket saker innan jag fick barn, säger Petra Mede.

”Min dotter kommer leva ett liv där jag inte finns med”

I sin självbiografi Skam och högmod i Sävedalen, skriver hon om lättnaden över att hinna få barn som 43-åring. Men mitt i den stora lyckan över att bli mamma så började underhållaren att känns en stark dödsångest.

Annons

–Det blev så påtagligt för mig att min dotter en dag kommer att leva ett liv där jag inte finns med. Jag känner större rädsla för att inte få vara nära henne än vad jag känner rädsla för döden i sig. Det som besvärar mig mest med döden är separationerna som den orsakar. Tyvärr är jag så krass att jag inte tror på något före eller efter vår tid här på jorden, säger hon till Icakuriren.

”Att jag ville ha barn kom jag på lite sent”

Vid 35-årsåldern tog karriären fart på riktigt, och i en intervju med Icakuriren pratar Petra Mede om att hon då också ville ta igen allt det som hon missat under sin sjukskrivning.

– Jag levde ut mitt tonårsliv i efterhand, ofta i sällskap av min bästis Andreas Lundstedt. Det var väldigt mycket jobb, men också väldigt mycket partajande. Det där med att jag ville ha barn kom jag på lite sent. Jag hade turen att ändå hinna få det, säger hon till tidningen.

Foto: TT/Instagram

Annons