RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Paulina Porizkova om att bli osynlig efter 50: Äldre kvinnor måste få synas

11 mar, 2022 
Paulina Porizkova
tt
Supermodellen Paulina Porizkova gör klart att något hände när hon fyllde 50 år.
Människor slutade se åt hennes håll och hon blev plötsligt helt osynlig.
Nu går hon i bräschen för att äldre kvinnor ska ta plats i rampluset!
I en stor intervju med Damernas värld berättar hon mer.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Svensk-tjeckiska supermodellen Paulina Porizkova, 56, har ett gediget CV. Hon har en lång karriär i ryggen där hon arbetat under stora modevisningar och även i tv-sammanhang. Hon har prytt omslag för bland annat Vogue och ELLE, varit modell för Estée Lauder och Victoria's secret, detta samtidigt som hon varit en av de bäst betalda inom modellbranschen.

För den som har ögonen med sig så kanske man minns att Paulina Porizkova också var jurymedlem i tre säsonger av Tyra Banks program America's next top model.

Annons

Paulina Porizkova: Jag är fullständigt osynlig

Men nu säger hon i Damernas värld att någonting hände när hon fyllde 50 år. Efter att hon fyllt ett halvt sekel känner hon att folk slutat både lyssna och titta på henne.

– Nu för tiden är jag fullständigt osynlig, säger Paulina Porizkova och fortsätter:

– Jag går på fest, jag försöker flirta med män och de går helt sonika ifrån mig mitt i en mening för att jaga någon som är 20 år yngre än jag. Jag är väldigt singel, jag är uppklädd, jag har ansträngt mig – men det händer ingenting!, säger hon i Damernas värld.

”Det var chockerande att en femtiopluskvinna poserade i bikini”

I början av april fyller Paulina Porizkova 57 år, och idag drar hon sitt strå till stacken vad gäller att skapa plats för äldre kvinnor i strålkastarljuset. På sina sociala medier-kanaler är hon allt jämt öppen med sin kamp och samtidigt delar hon gärna med sig av bilder där hon visar upp sig i bikini och ibland ingenting.

Annons

– Jag började lägga ut samma sorts bilder som har tagits av mig sedan jag var 15 år, berättar hon i Damernas värld samtidigt som hon gör klart att äldre kvinnor måste få synas.

– Jag ser bra ut. Men jag fattade inte att det ansågs chockerande för en femtiopluskvinna att posera i samma bikini som hon bar för 30 år sedan, en bikini som fortfarande passar. Det är alltså okej att stirra lystet på någon som skulle kunna vara ens dotter men inte på mogna kvinnor som känner sig själva och som med största säkerhet är mycket bättre på sex?

Paulina Porizkovas kamp på sociala medier

Tidigare i år berättade Paulina Porizkova mer om hennes upplevelser om att vara osynlig som 50-plus, och om hur hon hamnade hamnade i gräl med en man på sociala medier.

Annons

”Härom dagen hamnade jag i ett Twitter-gräl med en man, ja, jag är inte stolt. Men det började med att han mansplainade för mig och sa att jag inte alls var osynlig, utan bara inte åtrådd av de flesta av männen där ute. Och det första är inte sant, det andra är det. Han missade hela poängen med mitt uttalande om att man blir osynlig. Värre blev det när det var en massa andra män och en del kvinnor som backade upp hans uttalande. Dom skrev bland annat att jag som ju är en gammal hagga borde hålla mig inne, och de frågade mig varför jag ens skulle synas.”

”Det roliga är ju att det i och med deras uttalanden är ju att de bevisade min poäng. Jag har tappat intresset i att vara synlig för outvecklade män, jag föredrar i så fall att bli sedd i ett systerskap.”

Foto: TT

Så såg svenska kändisarna ut när de var 22 år gamlaBrand logo
Så såg svenska kändisarna ut när de var 22 år gamla
Annons