RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Pappans dilemma – dottern ihop med sin chef i hans ålder

22 jan, 2021 
AvAino Oxblod
Vad gör man som förälder om ens barn blir ihop med någon som är lika gammal som en själv? Den frågan ställer sig en pappa vars dotter har blivit ihop med sin gifta chef.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så blir du lycklig i pandemin– "Lura hjärnan"Brand logo
Så blir du lycklig i pandemin– "Lura hjärnan"

Även om man som förälder alltid älskar sina barn, behöver det inte betyda att man stöttar alla deras beslut.

Det blev tydligt för den pappa som skrivit av sig på forumet Reddit, och nu lyfts av många olika nyhetssajter. Pappan undrar vad han ska ta sig till med sin dotter, som har blivit ihop med en man i hans egen ålder – nämligen hennes gifta chef.

”Jag har en dotter och hon är 23. Hon tog examen från universitetet förra året, och började jobba på ett företag. Det var inte ett jobb relaterat till hennes examen men hon ville få in lite arbetslivserfarenhet innan hon seriöst började leta efter ett jobb kopplat till sin utbildning. Hon har kommit till ro, tjänar bra med pengar och verkar lycklig”, skriver pappan i det uppmärksammade inlägget.

Han berättar vidare att hans fru och barnens mamma dog när barnen var små, och att han har varit en ensamstående pappa under deras uppväxt.

Under en familjemiddag fick han veta att hans dotter har börjat dejta någon ny – men hon ville inte berätta mer än att han var lite äldre och har ett bra jobb.

Annons

Men senare får pappan veta mer än han kanske bett om.

”Hon kommer hem från jobbet en dag och säger att hennes chefs fru har trakasserat henne och använt våld. Hon hävdade att hon inte hade gjort något fel och så klart trodde jag henne först eftersom hon är min lilla tjej. Jag tillbringade några timmar åt att fråga henne vad som hände och hennes utsago fortsatte ändras, så jag blev misstänksam. Jag frågade henne vad sanningen var och varför hennes chefs fru från ingenstans skulle sikta in sig på henne och hon erkände att det berodde på att hon haft sex med sin chef i hans hem. Hon avslöjade sen att hon inte bara dejtade honom utan att de hade haft en affär i flera månader. Hennes 41-åriga chef!”, skriver pappan, enligt Cafe Mom.

Pappan stöttas i jobbiga dilemmat

En tid senare får pappan träffa chefen, och säger till honom att han tycker att chefen borde dejta någon mer i sin egen ålder, och inte någon som jobbar för honom.

Annons

Det var inte populärt hos dottern.

”Hon har sedan dess flyttat ut och ihop med den här killen för att hon inte vill vara kring min giftighet, som hon säger. Jag sa till henne att jag är obekväm med det för att han är 18 år äldre än henne och bara ett par år äldre än mig (jag är 48), han är hennes chef och han var gift. Hon anklagade mig för att försöka förstöra hennes lycka och jag vet inte vad jag ska göra”, avslutar han.

Pappan stöttas av andra på forumet, som tycker att han gjort rätt.

”Det här kommer sluta illa för din dotter. I bästa fall så hamnar hon med en man som är otrogen. I värsta fall så blir hon av med jobbet”, skriver en person.

”Din dotter har en affär med en gift man som är hennes arbetsgivare. Du måste inte stötta det”, skriver en annan.

Annons