RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Oväntade tipset inför "Alla hjärtans dag"

14 feb, 2017 
Alla dagar är "Alla hjärtans dag" på Mandelmanns gård. Men för dem som firar är tipset enkelt. "Stäng av tvn och ägna er åt varandra", säger Marie Mandelmann.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Under Alla hjärtans dag står choklad, blommor och restaurangbesöken som spön i backen. På Mandelmanns kravmärkta gård Djupadal på Österlen lär det dock bli arbete som vanligt.

– Vi firar alltid Alla hjärtans dag. Alla dagar, säger Marie Mandelmann.

Enligt branschorganisationen Svensk Handel så kommer varannan svensk att uppmärksamma Alla hjärtans dag på något sätt. Och firandet har börjat ta sig traditionella uttryck.

– Alla hjärtans dag växer i popularitet. Det ger oss en chans att visa uppskattning till någon vi tycker om. För vissa delar av handeln är alla hjärtans dag viktig, exempelvis försäljningen av blommor och choklad ökar kraftigt, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel.

Hyllade i rutan

På kravmärkta Mandelmanns gård på Österlen är passionen en drivande faktor. Det är i all fall en av förklaringarna till att så många tittare tagit TV-serien till sitt hjärta. Gustav och Marie Mandelmann har överösts med kärlek på sociala medier för sitt sätt att leva och driva lantbruk. Paret, som flyttade till Österlen från Stockholm för 20 år sedan, ville ge barnen en sjyst uppväxt med djur och natur och hittade hem i Skåne.

Annons

– Både Gustavs och mina föräldrar var solskensbönder, förklarar Marie Mandelmann.

– De jobbade och vid sidan av så drev de ett jordbruk. Så det har ju funnits där i hela vår uppväxt. Men att jobba helt och hållet på gården är ett steg som vi har tagit.

Ägna er åt varandra

Marie Mandelmann är tacksam för all positiv respons som serien fått. Samtidigt lever familjen i sin egen bubbla. Det är djur som ska utfodras och byggnader som ska renoveras under årets alla dagar. Ingen av makarna har bockat för Alla hjärtans dag i kalendern även om de berättat om sin kärlek i serien. De firar Alla hjärtans dag varje dag.

Läs också: Se paret Mandelmanns kärleksförklaring till varandra

– Det blir precis som en vanlig dag. Men vi önskar kärlek till alla människor därute.

Men om man nu firar Alla hjärtans dag, har ni något tips?

– Strunta i att titta på TV och ägna en kväll åt varandra istället.

Artikeln kommer ursprungligen från Hemmets

 

Mandelmann hittar kattungar – se underbara klippet!

Läs också: Mandelmann hittar kattungar – se underbara klippet!

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons