Ovanorna som kan göra dig till evig singel

Varför är jag singel?

Har jakten på den rätta livskamraten pågått lite väl länge nu? Då kan det vara läge att ta ett steg tillbaka och fundera över din kravlista. Risken är nämligen stor att du blivit för bekväm och har för orealistiska krav på tvåsamheten, menar Ulla Aasland, relationsexpert och äktenskapsrådgivare med egen praktik i norska Porsgrunn.

Enligt Aasland är det tre huvudspår som gör det svårare för singlar att ta klivet över till tvåsamheten:

Du är kräsen

Aldrig förr har singlarna haft ett så stort smörgåsbord av presumtiva partners att välja och vraka bland. Och det kan vara det stora utbudet som lägger krokben för kärleken, det blir helt enkelt för svårt att välja och tanken på att något bättre väntar runt nästa hörn gör att många inte vågar satsa på en ny relation när chansen väl kommer.

Du är rädd

Bränt barn skyr elden, och den som blivit sårad förut vill skydda sig från att råka illa ut igen.

– Den som kommer från ett förhållande som inte fungerat blir mer försiktig i val av framtida partner. Fastna inte i hur du inte vill ha det, utan tänk på hur du önskar att nästa relation blir, säger Aasland till norska KK.

Du anstränger dig för mycket

Att leva ett aktivt singelliv tar på krafterna och det finns en fara i att gå upp för mycket i singelrollen.

– Det kan vara en bra idé att koppla av och inte vara konstant på tårna efter den perfekta mannen, det är ofta träffar du rätt när du minst anar det, tipsar Aasland.