RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Osunda ovanan att sluta med – för att bli mer attraktiv

11 sep, 2017 
Hela 60% av kvinnorna i en undersökning svarar att det är uteslutet att dejta någon som gör detta.
Annons

Förutom att tobaksrökning är skadligt för den som inhalerar det och är en av de riskfaktorer som bidrar mest till sjukdomsbördan i Sverige är det även ett av de allra mest oattraktiva dragen hos en dejt.

I en färsk undersökning genomförd av Mötesplatsen har man frågat nästan 3 000 medlemmar om de kan tänka sig att dejta eller bli tillsammans med någon som röker. Hela 47% svarar rakt nej och 26% svarar ”Kanske – om han/hon lovar att försöka sluta”.

Läs också: Dessa 6 saker gör dig attraktiv – enligt forskarna

Om man isolerar svaren från kvinnorna i undersökningen är det hela 60% som svarar att det är uteslutet att dejta eller bli tillsammans med någon som röker och 20% kan tänka sig om personen i fråga lovar att sluta.

För dig som röker och tänker fortsätta med det är det alltså bara en minoritet av alla singlar som är värda att ragga på om du ska ha en chans.

Annons

I en liknande undersökning från maj i år utförd av Vapourlites (som visserligen har ett egenintresse av en opinion mot cigarettrökning) tillfrågades 1 673 personer vilken som är den värsta vanan en dejt kan ha över lag. 26% av kvinnorna svarade rökning (näst värst var att ställa in planer och tredje värst var betting).

Läs också: Sov dig snygg! Knepen för din bästa skönhetssömn

Alltså:

via GIPHY

Vill du sluta röka? Besök Sluta-röka-linjen eller ring dem direkt på 020 84 00 00 för hjälp.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

8 saker som gör dig mindre attraktiv enligt forskare

Läs också: 8 saker som gör dig mindre attraktiv enligt forskare

 

Annons