Glöm G-punkten – så får du orgasm från PS-punkten

sex

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Du har förmodligen hört om G-punkten, en zon i slidan som är extra känslig vid beröring. Du kanske också har hört om A-punkten, som sitter längst in i slidan, precis framför livmoderhalsen.

Men har du hört talas om PS-punkten? Relationscoachen Lila Darville menar att det finns många erogena zoner i slidan som kan ge orgasm. Inte minst PS-zonen, skriver hon på Wellandgood.

Vad är PS-punkten?

Om G-punkten sitter på den främre slidväggen, några centimeter in, så sitter istället PS-punkten på bakre slidväggen, närmare anus. Enligt Lila Darville finns det massor med nervändar här, som gör området extra känsligt för beröring.

Hon säger också att liksom G-punkten och A-punkten består den av erektil vävnad, vilket gör att den sväller och sticker ut en aning inne i slidan när du är helt upphetsad.

Hur hittar man PS-punkten?

Om du hittar G-punkten på främre slidväggen och bara vänder handen och pressar mot bakre väggen så borde du känna den där någonstans. Vid sex finns det några positioner som gör det lättare att komma åt området. Till exempel sex bakifrån eller i sked-position.

Till skillnad från vid beröring av G-punkten, som är en förlängning av nerver från klitoris, så ger beröring av PS-punkten inte lika intensiv känsla, menar Darville.

– Orgasmer från PS-punkten ger en mer mild, avslappnande känsla än den mer toppande energi som en G-punkt orgasm ger. Ps-punkt-njutning är ytterligare en pirrande känsla att utforska, säger Lila Darville.

Olika typer av orgasmer

Hon menar att man kan få olika typer av orgasmer från beröring av dessa olika punkter och att vi inte ska nöja oss med att bara få en sorts orgasm i sängen.

– Samla på dem alla … och njut av resan längs med vägen.

Källa: Wellandgood Foto: TT

LÄS MER:

Sexologen: A-punkten kan ge en helt otrolig orgasm

Experterna: 3 tecken på att du är sapiosexuell

Kvinnor kan få 8 olika typer av orgasmer – lär dig alla här!

Redaktionens tips
Dela på: