RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Nyblivna mamman Alicia Vikander: Jag hade inga planer på att skaffa barn

10 maj, 2022 
Nyblivna mamman Alicia Vikander: Jag hade inga planer på att skaffa barn
Nu berättar vår internationella stjärna Alicia Vikander att hon till en början inte hade några planer på att skaffa barn. Men tiden under pandemin fick henne på andra tankar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Alicia Vikanders stilresa genom årenBrand logo
Alicia Vikanders stilresa genom åren

Under pandemin passade Alicia Vikander, 33, och hennes make Michael Fassbender, 44, på att ta en välbehövd paus från Hollywood. Tiden tillbringades till stor del i deras hus i norra Frankrike, och i samband med oroligheterna i världen är Alicia Vikander tacksam över att ingen av hennes nära och kära drabbades.

– Det var ju såklart en stor oro och rädsla i luften. Men jag har haft en otrolig tur i det att inga av mina älskade drabbades. Och det var typ första gången sedan det att jag var 19 år som jag varit på en och samma plats så länge, så i slutändan var ju det en välsignelse, berättar hon i Harpers Bazaar.

Alicia Vikander om kampen efter missfallet

Utöver att Alicia Vikander tillsammans med maken fick en liten paus från arbetslivet, så fick de även barn.

Annons

– Jag försökte bli gravid under en period. Så det fanns tuffa perioder där under karantänen. Jag kämpade en tid, säger hon och gör klart att hon till en början övervägde att inte berätta om gravidkampen.

– Men så stannade jag upp och tänkte: ”Bör jag berätta om det här?” Och sedan landade jag i att det nog är många kvinnor som går igenom det här. Det är ju något universellt. Och det är tufft.

Alicia Vikander hade först inga planer på barn

I samma intervju säger hon att hon till en början inte hade några planer på att bli mamma. Eller att hon ens tänkt tanken – förrän hon fyllde 30 år. Och det var först efter ett missfall som hon förstod att hon ville ha barn.

– Ett tag trodde jag inte att jag kunde bli gravid, säger hon och fortsätter:

– Men det är väl det som är livet på ett sätt. Det är så djupt.

Samtidigt delar hon med sig av hur livet ter sig idag – i den lilla familjen om tre.

– Under pandemin fick jag och min man chansen att bara vara hemma, laga mat falla in i rutiner. Vi arbetade lite och möttes upp med lite andra familjer, vi tränade tillsammans, säger hon och förklarar att eftersom restriktionerna var relativt hårda i Frankrike valde de att tillbringa mycket tid hemma i huset, i trädgården eller i soffan framför en film.

Alicia Vikander och sonen myser i Paris hösten 2021.

Foto: TT/Instagram

Annons