RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Nya vänskapstrenden vi gärna hakar på!

29 nov, 2016 
Fira med vänner nya trenden.
Att bjuda in till så kallade potlucks, knytkalas, är den nya trenden och vi delar på ansvaret för såväl mat som musiklista.
Annons

I en allt mer uppkopplad och stressig tillvaro har vi blivit selektiva med hur vi tillbringar vår lediga tid. När vi umgås med våra vänner gör vi det gärna i stora grupper och det ska vara opretentiöst och kul. Vi firar gärna högtider ihop men kallar det för andra ord som Friendsmas, Galantines Day och Friendsgiving.

I en undersökning med 8 000 människor i åtta olika länder har Sonos ihop med musikpsykologen Dr. Daniel Müllensiefen och författaren Oliver Burkeman tagit reda på hur vi umgås i dag och vad musiken har för påverkan i det nya umgänget.

Läs mer: Dina vänner gör dig friskare

Och det är tydliga direktiv. Musiken påverkar oss mer än vi kanske tror. För den som hoppas på att träffa sitt livs kärlek under Friendsmas eller Friendsgiving kan musiken göra underverk. Hela 66 procent tycker nämligen att en bra spellista gör människorna på festen mer attraktiva och nästan lika många anser att musik uppmuntrar till flirtande.

Annons

Men skippa den moderna musiken. Är det julfest du bjuder in till är det den klassiska spellistan med julvisor som ska ljuda ur högtalarna. Musik är dessutom det lättaste sättet att bryta isen på, så ha musiken igång redan när gästerna anländer. Och du – eftersom vi delar på både mat och musik, så se till att dina gäster enkelt kan byta låt om de önskar.

Vill du ha tips på härliga musiklistor att spela under nästa Friendsmas? Här är Sonos musiklistor (vem kan motstå namn som ”Vibes n Stuffing”, ”Turkey Rock” och ”Wine & Grind: Wok Edition”?!)

Läs mer: Så ofta ska du träffa dina vänner för att vara lycklig

Träffa vännerna och bli lyckligare
Annons