Nu kan du få hjälp med skilsmässan – av en divorce planner!

ENDBRIGHT digital divorce planner.

Festfixare och bröllopsplanerare är kanske inte de vanligaste yrkena, men nog har många av oss stött på en – antingen för att man själv kanske har anlitat en eller för att någon annan gjort det. Och det kan vara mycket att tänka på för att få alla bitar att falla på plats den stora dagen, och att ha en projektledare för sitt bröllop kan låta som en dröm – även om själva planeringen är halva lyckan med ett bröllop!

Men om äktenskapet sedan inte blir så lyckligt och härligt som man hade hoppats – då är det lätt att känna sig ensam i sin sorg. Och som om det känslomässiga inte vore nog så ska man sätta sig in i den juridiska djungeln som en skilsmässa är.

Underlättar i en tung period

Någon som själv gått igenom detta är den före detta VD:n för designföretaget DUX, Charlotte Ljung – som nu står bakom satsningen Endbright, den första digitala plattformen för skilsmässor och separationer. Hon har själv skiljt sig två gånger.

– Jag såg ett stort behov av en tjänst som underlättar för människor under en tung period i livet. I dag drar sig många för att skilja sig av ekonomiska och praktiska skäl. Jag ville skapa en onlinetjänst som gör en mödosam process lite lättare, från början till slut, säger Charlotte Ljung i ett pressmeddelande.

Charlotte Ljung.

Charlotte Ljung, grundare till Endbright.

Omkring hälften av alla äktenskap slutar idag i skilsmässa – det vill säga omkring 25 000 skilsmässor per år. Tanken med Endbright är att erbjuda support och praktisk hjälp som ska vägleda medlemmarna till hållbara lösningar. Kunden får tillgång till familjejurister, psykologer, barnpsykologer, relationsexperter, parterapeuter, mäklare och karriärcoacher.

– Endbright ska vara en plats där man får större förståelse för vad det innebär att skilja sig eller separera. Kanske kan det till och med vara så att plattformens verktyg gör att man till sist undviker en skilsmässa?

Än så länge är tjänsten helt finansierad ur Charlotte Ljungs egen ficka.

– Det är helt egenfinansierat än så länge. Men jag har fått en del intressanta propåer från investerare och utesluter inte möjligheten att ta in externt kapital längre fram, säger hon enligt Dagens Industri.

Tjänsten kommer att finnas i flera nivåer, där gratisvarianten är mest grundläggande. Vill man även ha tillgång till artiklar, webinars, checklistor, formulärhjälp och experter inom juridik, finans, boende och fysisk och psykisk hälsa tillkommer en månadsavgift. Man är även på väg att lansera en premiumtjänst med tillgång till en egen divorce planner – ett fenomen som är trendigt i USA just nu.

Foto: Endbright, TT

Läs mer:

6 viktiga frågor du bör ställa dig innan du begär skilsmässa

Så går du vidare efter en skilsmässa – expertens bästa råd

11 märkliga saker som ökar risken för skilsmässa