Nu är det bevisat! Din syster gör dig till en bättre människa

Systrar är bra för hälsan.

– Att ha en syster hjälper dig att utveckla en rad sociala färdigheter, som kommunikation, kompromisser och förhandlingar, säger Alex Jensen, professor vid Brigham Young University och författare till forskning om syskonförhållanden.

Här är fler anledningar till varför det är grymt att ha en syster, enligt vetenskapen:

En syster är bra för din mentala hälsa

En studie från 2010 publicerad i Journal of Family Psychology visade att en syster kan öka din mentala hälsa och din självkänsla. Hur? Genom att skydda sina syskon från att känna sig ensamma, oälskade, för självmedvetna och rädda.

En syster gör dig empatisk

En studie från Brigham Young University visar att din syster får dig att bli snällare och mer givmild. Det beror på att systrar främjar positiva sociala beteenden som medkänsla och empati när de visar kärlek.

En syster hjälper dig att lösa konflikter

En syster kan lära dig mycket om konfliktlösning, empati och hur man ska vårda andra. Enligt Jeffrey Kluger, författare till The Sibling Effect, kan du lära dig att hantera tuffa argument och konfliktfyllda situationer genom att träna på att bråka och interagera med din äldre syster.

En syster hjälper dig att bli bättre på att kommunicera

Forskning har visat att bröder som växer upp med systrar är bättre att kommunicera med kvinnor än de som är ensambarn eller bara har bröder.

En syster lär dig att vara oberoende och ambitiös

En undersökning från 2009 visar att personer som växt upp med minst en syster var mer bestämda och mer självständiga än de som växt upp med bara bröder.

En syster kan lära dig att få balans i livet

Samma undersökning från 2009 visade att systrar kan hjälpa sina syskon att nå inre frid. Personer som vuxit upp med minst en syster var bättre på att hantera stress och klarade av problem bättre än de som vuxit upp med bröder. Dessutom var de lyckligare och mer optimistiska.

Källa Huffinton Post Foto: TT

Läs mer:

13 anledningar till att din storasyster är den bästa presenten du har fått av dina föräldrar

7 fantastiska fördelar med att ha en syster!

Studie: Det yngsta syskonet är oftast favoritbarnet

 

Utvald läsning